| Andrei4k33 a întrebat:

Am 17 ani, 1.88m înălțime și 74 de kg. Anul trecut in perioada asta aveam undeva la 83 de kg, am slăbit aproximativ 9 kg însă nu am urmat dietă mereu, am avut perioade si perioade in schimb am făcut mai mereu cardio, 45 de minute zilnic. Acum nu sunt sigur daca sa ma apuc sa pun masa musculara sau sa mai slăbesc pentru ca inca mai este puțină grăsime in jurul abdomenului, în partea inferioară mai exact si ma gandesc ca asta ar putea sa imi acopere pătrățelele in cazul in care mă apuc de acum sa trag tare cu masa musculara. Imi puteti da un sfat va rog? Sa ma apuc de pus masa sau sa mai slăbesc? In cazul in care mă apuc de pus masă sa mai fac si cardio? Cat de des sa mai fac cardio? Dacă încerc să mă apuc de pus masa musculara însă eu mănânc tot in deficit caloric se va pune masa sau voi rămâne la fel chiar dacă trag? Mulțumesc

2 răspunsuri:
| PsyhoChild a răspuns:

Daca ai putina grasime nu e nevoie sa mai tii dieta pentru slabire. O sa dispara daca faci antrenamente cu greutati oricum.
Iti recomand sa iti faci un program cu zile in care faci cardio si zile in care faci antrenamente pentru masa musculara.
Daca vrei sa pui multa masa musculara trebuie sa consumi multe fibre si proteine, nu sa stai in deficit caloric. Pieptul de pui tras la tigaie are foarte multe proteine. Fulgii de ovaz mai sunt o optiune pentru micul dejun.
Sa nu uiti sa incluzi un ''cheat day'' pentru ati odihni corpul

| andreiandu211 a răspuns:

Salut, sunt antrenor personal online, daca vrei te pot ajuta cu sfaturi, programe nutritionale si antrenamente, andreiandu211 pe Instagram.