| xAnonim007x a întrebat:

Salut,
Am 17 ani, 65 kg, inaltime in jur de 170 (+/-5cm,nu mai stiu exact).
De 2 saptamani fac zilnic:
-100 flotari (serii de cate 10..pauza 1min, iar 10 tot asa)
-100 abdomene prima saptamana, serii de 25, la 100 eram lat, iar a 2-a saptamana fac seriile de 30 in loc de 25 si nu mai cad lat la 100, acum pot face 150 in total).
Mi s-a conturat cat de cat pieptul si putin primele 4 patratele, repet, doar s-au conturat asa..nu se vad prea tare, nu ies in evidenta )
Deci de 2 saptamani m-am apucat de "tras" asa.

Acum.ce vreau eu de fapt?
Deci, fac cu adevarat 17 ani,peste o luna.(poate conteaza)
Vreau sa Imi evidentiez pieptul, sa fac ceva pectorali, sa mi-se observe si mie patratelele(6 vreau..stiu ca e greu)
Si sa capat si eu ceva forta.(Daca ma arunc exploziv, fac cam 2"cam" pentru ca a 2-a zici ca o fac pe moarte,cu degetele spre mine,pull-ups. Daca stau atarnat, nu ma pot ridica sa fac nici macar o tractiune, sau poate pot 1 si atat).
Vreau deci sa am si eu ceva forta in antebrat,o incheietura tare,sa nu ma puna toti la skandenberg )


Alimentatia:Stiti cum e la varsta asta,nu prea pot face mofturi la ce gateste in casa, dar am grija asa cum se poate. Uleiul doar cel folosit la prajeala mancarii.O carne nu o mananc in tigaie, imi fac singur acolo cateva bucati pe gratar din ala pentru aragaz..stiti voi. tigaia aia striata pe care o pui pe flacara..meh..nu e ca si fripta in ulei, deci eu zic ca e bine Termin orele la 2, iar sala de forta e la 60km.Nu prea am cum sa-mi fac timp, unde se mai pune si abonamentul care e 150 de lei acolo, mi-se pare multicel..nu ma incadrez cu bugetul mai deloc, abonament sala+transport.
Acasa nu am "jucarele".Tot ce pot face, sunt exercitiile ce se pot face cu propiul meu corp.Tractiuni am inteles ca ar trebui sa incep cu negative,alea sa ma urc pe bancuta,ma agat de ce ma agat eu prin curte si sa ma las jos cat de lent pot, sa lupt cu fiecare cm. Apoi cica izometrie sa fac ca ar ajuta, tot asa cu bancuta.Sa ma urc pe ea, ma agat de bara sau ce-oi gasi prin curte..si o "creaca mai zdravana" rolling on the floor Si sa stau acolo sus in pozitie de tractiune.Am incercat si rezist cam 5 secunde, dupa care imi tremura bratele..si trebuie sa-mi dau drumul.
Am gasit poze pe net cu persoane, de la slabe la grase, in care era scris procentul de grasime si mi-am dat seama ca am un 16/17% (slab cu burtica o burtica pe care o poti lua in degete acolo jos..stiti voi) Pentru asta sar coarda in serii de 50, pauza 1/2min si tot asa pana la 200 corzi zilnic (am inceput acum 3 zile) Dupa astea ma dor gambele si ma simt obosit.

As vrea niste sfaturi legate de ce fac deja(deja fac astea 100 flotari si 150 abdomene,alea cu tractiunile ce-am zis mai sus,doar am incercat sa vad ce pot, sa va spun aici o traba) si cum sa continui.

Deci ca o recapitulare de final:
Pot face doar exercitii cu propiul corp, n-am jucarele.
Ce as putea face sa imi fac si eu :
-un piept acolo care sa arate bine,
-sa se observe 6 patratele,(primele 4 se observa asa conturul doar..cum am zis mai sus);
-Ceva forta;
-Ceva forta in antebrat/o incheietura tare.

Ce exercitii pot face acasa,ce e izometria aia, cum sa fac mai multe tractiuni, daca eu ca la carte fac 1..si jumatate rolling on the floor.

FLotarile le fac in palme, normale.Sunt mai bune in pumni, degete? (in degete fac 10 flotari, dar greu de tot si le fac in 10 degete.stiti 5 la fiecare mana )..se intaresc incheieturile asa? )
Cum sa sar coarda? gen: ca la box, cum vezi pe yt.Cate serii, cate sarituri, ca nu am unde alerga si coarda asta e cam singurul exercitiu cardio specific pe care il pot face.


Am scris cam un roman aici..nu cunosc termeni specifici, imi cer scuze daca veti intelege ce voiam sa zic mai greu poate..si daca imi puteti explica asa "babeste" cum sa fac un exercitiu, daca imi recomandati ceva.

Ma repet, de 2 saptamani fac flotari si abdomene si imi place ca pieptul are forma de piept cat de cat ) si se observa asa conturul primelor 4 patratele pe abdomen. Stiu ca va dura ceva sa arat cum vreau eu si va fi greu sa scot la iveala conturul celui de-al 3-lea rand de patratele ..conturul...dar sa le si evidentiez., dar Ma simt foarte motivat
Sper ca ma puteti ajuta..stiu ca e greu fara sala/nutritia perfecta/jucarele (gantere etc), dar sunt convins ca exista exercitii ce ma pot ajtua sa ma "transform" acasa, chiar daca mai lent si in conditiile mele 'vitrege' desi exagerez cu acest cuvant.
Multumesc pentru efortul de a citi tot )
Haideti ca mai fac o recapitulare:
-piept
-patratele
-ceva biceps
-ceva forta in antebrat
-ceva incheieturi tari
-cardio fac doar cu coarda.dar nu stiu cate serii/repetari ar trebui sa fac.

Am vazut ca aici sunt persoane care chiar au habar de lucrurile astea, asa am am zis sa intreb si eu. Nu ma atacati "Fara sala/alimentatie sau macar jucarii acasa n-ai ce face! " Stiu ca voi reusi! Chiar daca mai lent putin.

Si cum e treaba cu "Muschiul are nevoie de 24/48h sa creasca". Eu zic ca nu ar trebui sa trag azi si sa stau 2 zile..nu stiu.Astept sa-mi spuneti voi Eu zic ca ar trebui sa trag zilnic.
Stiu ca probabil va dura cateva luni bune.dar e Decembrie. Ianuarie,Februarie,Martie, Aprilie, cam atunci se face asa mai cald. Deci in 5 luni cred ca pot obtine ceva rezultate


PS: Scuzati greselile gen: litere mancate, semne de punctuatie/ortografie uitate, propozitii fara sens poate.
Am scris 'gramada' si nu o sa ma intorc sa ma corectez.

Răspuns Câştigător
| HarukoMariusDaniel a răspuns:

Trebuie sa mananci mult!
Nu ai jucarele, iti faci! Umpli bidoane cu apa, faci ridicari!
Ai nevoie de pauza! Daca lucrezi in fiecare zi, doar te epuizezi!
Gasesti pe Youtube, WORKOUT HOME!
Nu ai nevoie de sala ca sa faci muschi, poti face si cu greutatea propie!
Flotarile, le faci normale! La cele in degete doar risti sa faci o fractura! Poti sa le faci apropiate /departate sau cu palemele in diferite pozitii, poti sa pui picioarele pe ceva mai sus si sa faci flotari aplecat in jos.

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De ce "zilnic"? Muschii se dezvolta in zilele de pauza... + ca la flotari si ce mai faci tu, lucrezi mereu cu ACEEASI GREUTATE.

Pentru muschi trebuie sa maresti greutatea, NU numarul de repetari.

| Claudiu1905 a răspuns:

Asta e prima carte "Ce sa fac?"winking

| amyleemuffly03 a răspuns:

La cat ai scris se plictiseste omu sa citeasca

| xAnonim007x explică (pentru amyleemuffly03):

Atunci nu te obosi tu sa raspunzi

| amyleemuffly03 a răspuns (pentru xAnonim007x):

Eu raspund unde am chef

| Claudiu1905 a răspuns (pentru amyleemuffly03):

Intrebarea asta poate fi raportata ca spam, si inca vreo trei lucruri, si tot el e suparat

| xAnonim007x explică (pentru amyleemuffly03):

Stf