| 69LikE a întrebat:

Am 17 ani si 10 luni, 63kg, inaltime de 1.83 in jur nu stiu exact.Sunt inalt asa insa sunt cam slab in sensul ca coapsele mele sunt subtiri, bratele la fel si coastele sunt tot la fel subtiri. Mananc destul de ok adica 3-4 mese, dimineata mananc 2 cornuri relativ mari, cand ajung acasa si seara mai mananc 2-3 mese destul de consisente sa ma satur. Nu stau sa simt cum am foame in stomac. Problema e, cum pot sa ma ingras, masa musculara nu prea iau, de ingrasat nici atat. Deocamdata nu pot sa ma duc la sala, as vrea sa stiu : Sunt ectomorf? si daca da, ce sfaturi aveti daca e sa-mi dati un program de exercitii acasa, rucsac flotari geno etc si un program cat sa mananc sa pun si eu ceva pe mine, mersi!

4 răspunsuri:
| AlexandruInu a răspuns:

OOOOO la 17 ani si 1.83 sa ai doar 63! Eu am 16 ani 1.75 si am 62kg. Incearca inotul acolo depui mult efort si iti creste foarte mult apetitul, ai sanse sa te ingrasi. Mananca si alimente uleioase cum ar fi migdale caju alune nuci dar nu in exces. Nu lua pastile ca iti distrugi ficatul si nu rezolvi nimic.

| 17Ioana a răspuns:

Eu iti recomand sa renunti la cornuri si dulciuri, pe cat posibil. E greu, stiu. Si eu am o problema cu dulciurile!
Mananca carbohidrati ( paine integrala, paste, orez ) si proteine multe ( piept de pui, albus de ou) si fa exercitii fizice. Mergi in parc si alearga, fa genoflexiuni, urca scari in alergare, fandari. Sa nu faci aceste lucruri cu rucsac in spate sau alte greutati fiindca iti pui coloana vertebrala sub tensiune si sa nu ai probleme mai tarziu.

| DmdDinuMarius a răspuns:

Vitamine vitamax si sa mananci cat mai des si nu neaparat mult, cauta pe google ce ai putea sa mananci sa te ingrasi

| Piculist_Mihaela_1994 a răspuns:

Încearcă sa iti creezi o dieta bogata în fibre și lactate.
Pt exerciții, înotul sau canoe ar fi o alegere foarte bună