anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 20 de ani 1.72 si 74 kg, si a-si vrea si eu sa stiu ce proteine sa iau asa ca sa fiu mai definit si putina masa 1kg poate 2 nu mai mult(o sa ma duc la sala de saptamana aceasta).

3 răspunsuri:
| Iulian922 a răspuns:

In primul rand, controleaza carbohidratii din alimentatie si astfel vei micsora cantitatea de glucoza din sange. Elimina painea alba, cartofii, orezul, pastele fainoase, produsele de patiserie si cofetarie si bauturile carbogazoase sau alcoolice.

Inlocuieste-le cu paine neagra cu seminte, orez brun, fructe si legume. Poti lua carbohidrati din salata verde, legume si verdeturi. Daca esti dependent de sucuri carbogazoase, fa-ti un suc proaspat stors acasa.

Cel mai important, in perioada de definire, adauga in dieta ta zilnica o cantitate mai mare de piept de pui sau curcan, peste, albusuri de ou si suplimente proteice. Ai nevoie de multe proteine si nu de grasimi sau carbo.

In plus, antrenamentul intensiv va scadea nivelul de insulina si, astfel, stratul adipos isi va diminua dimensiunile. Poti incepe cu exercitii aerobice, cum ar fi alergare pe banda sau mers pe bicicleta sau poti alerga in parc.

Specialistii considera ca aerobicul trebuie facut dupa antrenament, niciodata inainte. Astfel, daca vrei sa te definesti, poti face exercitii de aerobic cu doua luni inainte de a incepe exercitiul cu greutati sau le poti combina: culturism 45 de minute si aerobic 10-15 minute. Gasesti pe site-ul nostru mai multe programe de antrenament pentru incepatori.

Antrenamentul cu greutati ajuta la dezvoltarea masei musculare si la activarea metabolismului. Sa fii sigur ca si antrenamentele cu greutati sunt utile in slabire, bineinteles nu atat de mult precum aerobicul, pentru ca accelereaza metabolismul, iar organismul va continua sa arda calorii chiar si dupa ce ai terminat treaba.

Atentie insa, nu folosi din prima greutati mari, ci creste-le pe masura ce capeti experienta si in functie de recomandarile antrenorului din sala de culturism.

Inaintea antrenamentelor aerobice, foloseste L-carnitina pentru accelerearea metabolismului si rezistenta la efort. L-carnitina stimuleaza energia in timpul antrenamentelor si te ajuta sa arzi

| Cosmin86 a răspuns (pentru Iulian922):

Ai uitat sa adaugi sursa de unde ai luat copy/paste

| Modafen a răspuns:

In primul rand poti sa iei degeaba proteine daca nu ai alimentatia pusa la punct.Eu iti recomand GFX 8 de la ProNutrition daca vrei sa pui masa pe tine sau daca ai bani poti sa iti iei Whey Gold Standard costa 260 lei 2.30 kg.