| RobertG101 a întrebat:

Am 23 (aproape 24) de ani, 73 kg, 175 cm si as vrea sa stiu ce ar fi bine sa fac in ordine:
Sa mai slabesc pana ajung la o greutate putin mai mica si dupa sa ma ocup de muschi, sau se poate si invers?
Stiu ca trebuie surplus caloric pentru muschi, dar eu nu vreau sa fiu culturist sau venos, doar cat sa arat bine.

Răspuns Apreciat de Editori
| MihaelaDart a răspuns:

Pentru un barbat aceste kg sunt taman bune, tu trebuie sa ai intre 75-85 de kg, ca sa ai forta, nu trebuie sa fi un fotomodel la locul de munca.
Al meu sot pana sa aiba problemele cu inima, cantarea 100 kg la inaltimea 1, 82 si nu ii trebuia nici o sala, nici muschi, nimic si ridica jenti de la 30 kg in sus zi de zi. Cei slabanogi genului tau plecau din prima zi de munca cand vedeau cu ce greutate trebuiau sa infrunte.
Tu nu mai trebuie sa tii nici o dieta, ci doar sa-ti construiesti musculatura, acei colacei se pot forma, nu totul ce avem nestetic pe corp se da dupa vreo cura, ci si prin exercitiu. Anumite grasimi sunt necesare corpului uman.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns:

De cand masa corporala e obligatoriu direct proportionala cu masa musculara? 30kg ridic si eu si am 55. Plus, cum adica sotului tau nu-i trebuiau muschi? laughing rolling on the floor

| MihaelaDart a răspuns:

In sensul ca nu trebuie sa mergi la sala, la asta m-am referit. Sincer au fost alti si de 50-80 de kg si nu au putut sa ridice, sunt jentile de autoturisme de lux.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ar trebuii sa te ocupi de slabit sanatos, ca sa ajungi atat de greutatea normala cat si sa transformi grasimea in muschi.
Pentru asta, trebuei sa incepi a manca sanatos si a te apuca de un sport sau merge la sala, sa tragi de fiare, ori sa alergi minim 10km/zi.

| AnastasiaK a răspuns:

Poti sa incepi cum vrei tu, fie cu cutting, fie cu bulking. Parerile sunt impartite in privinta asta si in general fiecare o alege pe cea pe care o prefera, dar cu oricare incepi vei avea rezultate. Am observat ca in general se prefera inceputul cu bulking (adica partea in care acumulezi masa musculara) si tot asta ti-as recomanda si eu. Oricum, ca sa ai patratele si sa ai corpul "definit" ai nevoie de un procent mic de grasime, deci la partea de cutting ajungi inevitabil(am tinut sa precizez ca am vazut niste raspunsuri inteligente pe aici conform carora grasimea se transforma in muschi si voiam sa ma asigur ca stii ca nu functioneaza asa).

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru RobertG101):

Ambele insemnand cutting si bulking? Nu, pentru ca bulking presupune surplus caloric, acumulare de masa musculara, iar cutting inseamna deficit caloric, perioada in care slabesti. Perioadele astea se alterneaza, e imposibil sa le faci in acelasi timp. Presupun ca e evident de ce acum ca ti-am explicat mai exact ce inseamna.

Cat despre stilul lacto-vegetarian, sper ca reprezinta o preferinta a ta....ca pentru acumularea masei musculare nu mi se pare cea mai buna alegere. Proteine (de care vei avea nevoie) gasesti destule in oua si carne. Se gasesc si in lapte, insa despre proteina din lapte (caseina/cazeina) exista iar niste discutii. Unii sustin ca nu e recomandata pentru cresterea in masa musculara, altii contrariul. La partea asta te documentezi si alegi ce crezi, nu vreau sa te influentez eu aici laughing

In fine, cand vine vorba de alimentatie trebuie sa fii atent sa atingi necesarul de macronutrienti si calorii, din ce alimente e strict decizia tawinking

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru RobertG101):

Jesus, n-am zis ca nu poti ca vegan, ba chiar am specificat ca e strict decizia ta din ce alimente iei. Am zis doar ca nu e cea mai buna alegere pentru ca excluzi alimente cu foarte multe proteine. Nu am zis ca nu se poate, dar sa nu care cumva sa citesti cu atentie ceea ce scriu...

Totusi, inteleg ca vrei sa-ti sustii stilul de viata ales, dar nu abera in ultimul hal de dragul acestui stil. Sunt foarte de acord ca poti fara carne si oua sa cresti in masa musculara, cu soia sau ce-oi vrea tu si nu am nimic contra vegetarienilor, dar sa compari erbivorii (fara "i" apropo!) cu oamenii cand vine vorba de un subiect gen bodybuilding e cam penibil...

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Ocupa-te de muschi, greutatea ta e perfect normala, ai un IMC de 23, 84.

Răspuns utilizator avertizat
| SilviaDulcik a răspuns (pentru RobertG101):

Îți recomand să ajungi undeva la 70Kg, în același timp să faci multe exerciții pentru abdomen. În rest, știi tu cel mai bine.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Greutatea e chiar ok, nu ai de ce slabi. CHiar daca pui pana la 7 8 kg pe tine, a tata timp cat nu e grasime ci muschi, nu ai de ce sa iti faci probleme. Incepi sa lucrezi asa cum esti si pune doar muschi pe tine.