| TheGodfatherDumDeeDum a întrebat:

Am 63kg, 1.75, 16 ani si am o problema, am bratul foarte slab (subtire) in zona incheieturii. Mai in sus totul e ok, arata musculos dar partea aia e foarte slaba si am observat ca atunci cand ridic ceva cat de cat greu am o durere seaca vreo 4-5 secunde tot in zona incheieturii. Ce-as putea face?

6 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca e durere, medicul e solutia. Nu iti doresc, in cazul in care e ceva de luat in seama, sa ramii cu incheietura blocata, asa cum unii au patit fiindca nu au luat seama la durere si au tras de incheietura pana a cedat. Vorba unui mecanic de biciclete la care o duceam pe a mea cand era nevoie: cit timp nu scirtiie si nu face zgomot nimic, totul e OK happy. La fel e si la noi, cit timp nu doare, e totul OK, cand doare nu e bine, ceva nu e in regula.

Bula
| Bula a răspuns:

Lipsa mare de calciu din oase!
Mananca multa lapte si produse lactate adevarate, de casa, ceea mai buna sursa naturala de calciu!
Dar ai grija sa fie lapte natural, altfel iti strici si mai mult sanatatea.

| anonimg a răspuns:

Cred că trebuia să pui întrebarea la categoria Sănătate.
Un medic te-a văzut? Dacă nu, atunci ar trebui. Dacă da si tratamentul nu a funcționat, atunci mergi si la altul.
Acela care a făcut pe om si bratul lui, poate să iti redea si tie sănătatea.
"Ce este la oameni cu neputință, la Dumnezeu este cu putință." La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință.

| AlexCristi97 a răspuns:

Intr-adevar, incheietura mainii e genetica. Gasesti articole pe net care spun ca exista in mare 3 tipuri de corpuri: endomorfe, mezomorfe si ectomorf. Un mod de a determina tipul de corp (aka tipul somatic) este sa iti prinzi incheietura mainii cu degetele. Probabil la tine daca faci asta degetele nu doar ca se ating, ci le poti incaleca unul peste altul. Asta inseamna ca ai corp ectomorf si probabil tot sistemul osos este mai subtire dar lung (membre lungi). In privinta asta nu prea ai ce sa faci si nu as recomanda chiar deloc sa incerci hormoni si doar cu exercitiile dezvolti doar muschii.
In legatura cu durerea, poate faci putina miscare si cand ridici ceva mai greu "iei prin surprindere" incheieturile. Cred ca exista si posibilitatea deficitului unui mineral in corp (calciu+vitamina D, magneziu, fier). Nu pot spune prea multe detalii deoarece nu ma pricep la minerale si nu vreau sa aberez.

| Andersen2k18 a răspuns:

Fa inot este un sport care iti antreneaza toate grupele de muschi. Eventual poti lua vitamina D, poti manca branza(contine Calciu si Zinc), acesta impreuna cu vitamina D face oasele puternice.

| Medivh a răspuns:

La 1.75 63 de kg sunt ok daca nu faci sala..Sa ai un fizic ok zic.Dar sa ai unul mai bun fa 68, 69 cel putin si nu din grasime..Incheietura e ca si inaltimea e genetica, dar ca si inaltimea prin efort mai poate creste putin peste gena..Incearca foarte mult http://blog.vitaclub.ro/flexia-incheieturii-mainii-cu-gantera/ genul asta de exercitii si cu un animal pack si ceva hormoni de crestere s ar putea sa vezi rezultate bunicele in cateva luni. Sper ca te am ajutat.