| Adrian1331 a întrebat:

Salut.Am 70 Kg la 1.73m si 13 ani.La anul vreau sa dau la Colegiul National Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.Treaba e ca trebuie sa slabesc, sunt putin cam plinut...as vrea sa slabesc cam 5-10 kg si sa pun ceva masa musculara ca sa pot face probele sportive care suna cam asa : Traseul utilitar – aplicativ are o lungime de 90 m şi cuprinde 10 elemente, în următoarea succesiune: două sărituri în lungime, succesive, de pe loc; aruncarea a 4 mingi diferite la ţintă; tracţiuni la bară fixă(4):deplasare în echilibru, pe bănci de gimnastică; rostogolirea înainte din ghemuit în ghemuit pe sol; escaladarea unui obstacol – ladă sau cal de gimnastică; sărituri în spaţii marcate pe sol; târâre pe sub un obstacol; ridicare şi transport de greutăţi printre jaloane; alergare 25 m, asta e proba 1 si trebuie facuta in 1.25 minute, iar proba 2 trebuie sa alerg un km in 4 minute.

As cam avea nevoie de un set de exercitii pentru slabit care sa le fac cam 2-3 luni in fiecare zi si un set de exercitii pentru masa musculara care sa le fac dupa ce mai slabesc, si niste exercitii care sa le fac o data sau de doua ori pe saptamana ca sa pot face cei 1000 de metri.

As vrea sa mentionez ca nu pot face nici macar o flotare sau tractiune straight face.Si pentru asta vreau seturi de exercitii

Răspuns Câştigător
| Adrian1331 explică:

Principalul lucru de care ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivul este,, Motivatia!
Pe de alta parte, exista in mintea ta o voce care iti spune ca "Nu ai motivatie", "Nu ai vointa" si ca "Prjitura arata atat de bine, incat merita sa o mananci".
Nimeni nu a zis că antrenamentul trebuie să fie simplu, dar toată lumea îşi doreşte un antrenament eficient care aduce rezultate.
In continuare, iti voi arata cateva strategii care sa te ajute sa te motivezi ​si sa incepi sa mananci sanatos si sa faci miscare.
Ininte de a ti le prezenta, vreau sa stii ca toata lumea are motivatie si vointa, inclusiv tu.Cand esti motivat, te simti pregatit sa faci o schimbare, esti increzator ca vei reusi si faci tot ce tine de tine pentru a iti atinge obiectivele.
De aceea, m-am hotarat sa iti arat 3 strategii care sa te ajute sa iti mentii motivatia la cote maxime pana cand iti atingi obiectivele:
1.Reaminteste-ti in permanenta de ce vrei sa slabesti: Intreaba-te de ce pana cand ajungi la adevaratele motive care stau in spatele dorintei tale de transformare corporala.  
2.Ia-ti un angajament fata de tine si respecta-l pana la capat: Nu contesta NICIODATA decizia pe care ai luat-o! Atunci cand vrei sa renunti, reaminteste-ti de ce vrei sa faci o schimbare.
3.Inconjoara-te de oameni care sa te sprijine si sa te inspire: Gaseste prieteni care sa te poata sa te motiveze si sa nu renunti pana când nu iti indeplinesti obiectivul!
Ultimul pas…actioneaza.
Fie ca vrei sa slabesti 3, 10 sau mai multe kilograme astazi este o zi excelenta sa incepi.
Metode de slabit garantate cu un mare succes asupra corpului:
1.Saritul corzii
-se imbunatateste echilibrul;
-se sporeste agilitatea;
-se amelioreaza coordonarea;
-contribuie la functionarea sistemului cardiovascular!
Arde un numar mare de calorii
Saritul corzii iti solicita toate grupele musculare. Te ajuta sa-ti lucrezi, in special, muschii picioarelor si ai bratelor si este foarte eficient daca vrei sa arzi multe calorii intr-un timp foarte scurt. Daca sari coarda fara oprire, poti arde intre 800 si 1000 de calorii pe ora, mai mult decat atunci cand mergi sau alergi. In acelasi timp, te va ajuta sa-ti tonifici coapsele, soldurile si gambele. In plus, dupa un antrenament de sarit coarda, corpul tau va arde calorii intreaga zi, nu doar in timpul exercitiilor.
2. Flotari, abdomene si genuflexiuni!
Am citit ca nu reusesti nici macar sa faci o flotare, si de accea te provoc sa faci ceea ce tu crezi ca pentru tine este imposibil!
Incearca sa faci o flotare pana când reusesti la fel si in cazul abdomenelor/genuflexiunilor! Dupa ce ti-ai atins scopul spune-i corpului tau ca vrei mai mult! Si uite asa ajungi la 2 flotari 3, 4, 5...10...50! Insa pentru acest lucru iti trebuie foarte multa vointa si incredere in tine! Pentru ca nimic nu este imposibil! Fa ca imposibilul sa fie posibil!
Circuit abdomene-flotari-genuflexiuni!
Abdomene:
25 Dimineata
30 La amiaza
35 Seara
Observi ca repetarile variaza! De ce? Pentru ca corpul uman este atat de adaptabil incat miscarea pe care o faci de mai multe ori nu mai are nici un efect asupra corpului!
La fel si in cazul abdomenelor/genuflexiunilor!
25 Dimineata
30 La amiaza
35 Seara
3.Cardio!
Acest tip de antrenament chiar ajuta sa slabesti! Principalul tip de exercitiu al acestei categorii este Alergatul!
Începutul e mai greu. Şi mai frumos!
Urmeaza 12 minute alergate mai cu zvâc şi apoi 15, 20, până la 45 – atât pentru pentru moment. Incearca sa faci din asta un vis, ca de exemplu sa alergi 45 de minute cu usurinta! Fa din asta un stil de viata!
Recomand acest tip de exercitiu pentru ca are un impact urias asupra arderii caloriilor!
Astea 3 au fost exercitiile de baza pentru slabit care aduce un succes garantat!
Bucura-te de schimbarea pe care o faci pentru tine si ai incredere ca vei ajunge acolo unde iti doresti.
Bafta!

| Diaboliq a răspuns (pentru Adrian1331):

WoW, mai facut si pe mine sa ma apuc de slabit, thanks man.

| nopainkiller a răspuns (pentru Diaboliq):

Cu mare plăcere! Bafta în ceea ce vrei sa faci! Tine minte ca totul tine de tine!

| Adrian1331 explică (pentru Adrian1331):

Multumesc mult! happy

| nopainkiller a răspuns (pentru Adrian1331):

Mă bucur ca te-am ajutat!

6 răspunsuri:
| RaduCadar a răspuns:

Abdomene 500 pe zi, dar nu continuu fa cam 150 odata la 2-3 ore, si Genoflexiuni 100 pe zi, dupa ce o sa slabesti o sa poti face si flotari pentru ca nu o sa mai ai aceeasi presiune pe maini.
De asemenea mananca doar Salate si fructe vorbeste cu maica-ta despre tot ce iti doresti, va intelege, si nu consuma bauturi carbo-gazoase, Cola, sprite, fanta etc.

| alin6ase6ase a răspuns:

Renunta la dulciuri si produse cu zahar, paine mai putina, fara bauturi carbogazoase si energizante, consuma fructe, exercitii fizice, si un aspect important, nu mai manca dupa ora 18, succes in tot ceea ce ti-ai propus