| Adrian1331 a întrebat:

Salut.Am 70 Kg la 1.73m si 13 ani.La anul vreau sa dau la Colegiul National Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.Treaba e ca trebuie sa slabesc, sunt putin cam plinut...as vrea sa slabesc cam 5-10 kg si sa pun ceva masa musculara ca sa pot face probele sportive care suna cam asa : Traseul utilitar – aplicativ are o lungime de 90 m şi cuprinde 10 elemente, în următoarea succesiune: două sărituri în lungime, succesive, de pe loc; aruncarea a 4 mingi diferite la ţintă; tracţiuni la bară fixă(4):deplasare în echilibru, pe bănci de gimnastică; rostogolirea înainte din ghemuit în ghemuit pe sol; escaladarea unui obstacol – ladă sau cal de gimnastică; sărituri în spaţii marcate pe sol; târâre pe sub un obstacol; ridicare şi transport de greutăţi printre jaloane; alergare 25 m, asta e proba 1 si trebuie facuta in 1.25 minute, iar proba 2 trebuie sa alerg un km in 4 minute.



As cam avea nevoie de un set de exercitii pentru slabit care sa le fac cam 2-3 luni in fiecare zi si un set de exercitii pentru masa musculara care sa le fac dupa ce mai slabesc, si niste exercitii care sa le fac o data sau de doua ori pe saptamana ca sa pot face cei 1000 de metri.



As vrea sa mentionez ca nu pot face nici macar o flotare sau tractiune straight face.Si pentru asta vreau seturi de exercitii laughing happy

Răspuns Câştigător
| Marian1001 a răspuns:

Set exercitii de slabit:
1) Sarituri Jacks – stand in picioare cu corpul drept, picioarele alaturate si cu mainile pe langa corp sari cu picioarele departate si in acelasi timp duci mainile deasupra capului prin lateral.

Sarituri Jacks

2) Flotari din genunchi – te asezi in pozitia de flotare insa cu genunchi pe podea. Palmele sunt pe podea si mainile la 45 de grade fata de corp astfel incat de sus sa se vada ca o sageata. Cu cat picioarele sunt mai aproape de maini si fundul ridicat cu atat va fi mai usor. Daca vrei sa progresezi si sa faci sa fie mai greu aseaza genunchii cat mai departe de maini si tine trupul cat mai drept, ca o placa. Iar daca esti avansata atunci fa-le classic cu picioarele intinse. Important la flotari este sa iti incorzi mijlocul si sa nu lasi sa iti cada fundul sau sa il ridici prea sus. Daca nu reusesti sa te lasi pana jos, e bine sa te lasi cat poti, in timp vei progresa. Flotari din genunchi

3) Genuflexiuni – am impresia ca nici nu ar trebui sa le explic

2 răspunsuri:
| Cezar_Ciobanu_1967 a răspuns:

Păi nici o flotare nu poți măcar!? Deci masă musculară la tine este zero! Păi ia forțează tu începănd de azi să faci,măcar două flotări, dar forțează, că dacă te așezi pe burtă și spui că nu poți mai bine te faci, șahist, sau it-ist? glumesc bine-înțeles! forțează dacă îți dorești carieră militară! Ce te făceai dacă îți doreai să fi scafandru? să vezi acolo probe tăticule!

| Ionut621 a răspuns:

Pentru mine suna usor. Dar tu trebuie sa faci mult sport si sa alergi mult ca sa scoti 1km in 4 minute, trebuie sa fi destul de agil la acele probe, mai ales la cea cu jaloane, daca simti ca numai poti, crede-ma ca stiu, o sa atingi 100% cel putin un jalon.
Eu scot 2.35-3 minute, depinde cum bate vantul laughing (si asta te incetineste. O data era sa pic pe jos din cauza vantului, imi batea in fata si imi dadeau lacrimile si nu puteam sa deschid ochii.).

Ca sa slabesti incearca sa faci inot, asa faci masa musculara(Fara sala! Daca vrei sa faci sala, vei ramane la 1.75 si la Armata trebuie sa fi inalt) dar trebuie sa incerci sa alergi si prin apa, stiu ca suna ciudat, dar elimini grasime destul de repede si faci si rezistenta la alergat.