| Ady117 a întrebat:

Am comandat ieri o creatină recomandată de către Andu Preda de pe YouTube și fiind prima oară când cumpăr așa ceva, nu știu cum să o iau.
Are 400 de grame și 133 de porții. Asta ar însemna 3 grame per porție. Îmi poate spune cineva cum pot lua fix 3 grame de creatină de fiecare dată? Și cu câtă apă să o amestec și să o beau? Și de cate ori să o iau pe zi... A da, merge și cu lapte în loc de apă? Și dacă da, cu ce e mai bine să iau?
Și încă o întrebare. Provoacă dependență?
Țin să menționez că fac sală de o lună și am 20 de ani și sunt cam slab ( 55 kg, 1, 72-1,78 max ) Tocmai de aceea am ales să consum creatină, în speranța că mă va ajuta.
Mulțumesc celor care vor răspunde.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

1. creatina se gaseste in carne. esti dependent de carne?
2. tu intai cumperi si apoi intrebi cum se foloseste? apuca-te de sah.

p.s.: cand esti slab consumi carbohidrati, proteine (chiar si 3-4 fripturi pe zi) si grasimi sanatoase, nu o amarata de creatina.

| Ady117 explică (pentru Cosmin86):

Am cumpărat pentru că am auzit multe cuvinte de laudă despre ea, și nu cred că strică 3g pe zi de creatină. 1 kg de carne de vită conține cam 4 g de creatină, de ce să nu beau 1 kg de carne preparată dacă se face mult mai rapid? Mai costă și mult carnea pe lângă 3g de creatină, na, nu știu...

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ady117):

Nu am zis ca nu e buna... probabil creatina e cel mai bun supliment, am zis doar ca nu o sa te ajute cu problema ta.

Mai ai pana la creatina. Carbohidrati si proteine, carbohidrati DUBLU fata de proteine.

| Ady117 explică (pentru Cosmin86):

Auzi, tu ești foarte deștept, ai putea să-mi mai răspunzi la o întrebare în caz că știi să răspunzi?
Întrebarea este: dacă este posibil să chelești de la creatină.
A spus Andu Preda că este posibil așa ceva dacă am în familie pe cineva care are probleme de genul, adică dacă a chelit. Și da, chiar tata a chelit cam pe la 30-35-40 de ani, nu știu sigur pe la cât, dar nu a chelit de tot, mai are par prin părți și sus are, dar mai puțin.
Și eu am părul foarte rar, dar nu se vede cheliahappy
Și ai putea să-mi dai câteva alimente bune care conțin carbohidrați?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ady117):

Eviden ca NU are treaba cu chelitul.

Carbohidrati: orez (in special brun), paste, cartofi, paine integrala, mazare, fasole.

15 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Creatina te ajuta la energie si retine mai multa apa in celule (te face sa pari mai mare, asta daca bei destul). Nu poate provoca dependenta si ai acolo o masura. Poti lua pana la 10g/portie, normal e sa iei 5g.

| Ady117 explică (pentru Sn4k3):

Eu zic că 3 grame sunt de ajuns.
Am pus și alte întrebări, da mă roglaughing

| Sn4k3 a răspuns (pentru Ady117):

Poti lua si 1g din partea mea. Ti-am zis care-i treaba cu ea.

| aXy99 a răspuns (pentru Ady117):

In intrebare ai precizat ca nu te pricepi (oricum se vedea din intrebarile puse), iar acum spui ca sunt de ajuns 3 grame laughing
Nu sunt! 5g sunt ideale. Daca mananci multa carne si sa zicem ca iei 1g de creatina de acolo, poti suplimenta cu doar 4g. De regula o cupa aproape plina (nu rasa!) are 5g.

| Ady117 explică (pentru aXy99):

Am spus că sunt de ajuns 3 grame de creatină pentru că am aflat după ce am pus răspunsul această informație. Evident că ar merge și 5, dar m-am uitat din nou la video ul lui Andu Preda că poate omisesem ceva și da, am ascultat mai atent și am aflat că 3 grame sunt de ajuns pe zi.
După ce termin antrenamentul cred că trebuie să iau, așa a spus alt youtuber... Dar logic ar fi să iau înainte de antrenament.
Poate să-mi spună cineva ce este acela shake proteic?laughing
Are legătură cu creatina?

| Ady117 explică:

Cam de câți carbohidrați am nevoie pe zi și cum știu câți carbohidrați am mâncat la o masă?
Au făcut oamenii de știință niște studii în care spunea că este posibil să chelești ușor ușor mai ales dacă cineva din familia mea a avut această problemă cu chelitul.
Ori sigur ori că este posibil, nu mai știu. Uită-te la video-ul lui Andu Preda de acum lună în care vorbește despre creatină, el spune despre asta.

| aXy99 a răspuns (pentru Ady117):

Nu ai cum sa chelesti de la creatina. Punct.
Ai nevoie de multi cabohidrati. Peste 400 de grame, de preferat complecsi, din surse sanatoase.
Proteine 2g/kg.
Grasimi peste 60g, dar sa nu provina din mancaruri prajite, carne etc.

| Ady117 explică (pentru aXy99):

Mersi mult, chiar m-a ajutat răspunsul tău. Dacă mi-ai putea spune și ce să mănânc pentru categoria grăsimi, ar fi superhappy

| aXy99 a răspuns (pentru Ady117):

As spune ulei de masline, dar sa nu intelegi ca trebuie sa iei 50 din 100 g de grasimi din ulei. Nu. Consuma oleaginoase: Alune, fistic, migdale, caju, arahide (sunt foarte accisibile, ieftine, bune, usor de gasit), nuci, seminte etc. Si grasimile din lactate sunt bune, deoarece contin acid linoleic conjugat care reduce grasimea visceral abdominala, chiar daca sunt grasimi saturate.

| Ady117 explică (pentru aXy99):

Mersi mult din nou. Ai dreptate, sunt accesibile, dar ieftine nu sunt toate...happy Spre exemplu fisticul e cam scump. Nucile și alunele știu că sunt ieftine, de restul nu știu. Și de caju nici măcar n-am auzit laughing

| aXy99 a răspuns (pentru Ady117):

Eu gasesc nuci pe strada rolling on the floor
Un unt de arahide e cam 25 lei 1kgwinking
Vezi sa nu aiba zahar, sare, ulei adaugat. Sau daca are, sa aiba cat mai putin.