| MarcuPopescu a întrebat:

Salut,am cum sa cresc in masa musculară fără o alimentație? Adica sa mănânc tot ce prind plus dulciuri chipsuri, dacă le mananc nu mai cresc sau pot creste și dacă le mananc

13 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca mananci ceea ce ai spus vei creste in greutate dar nu in masa musculara, adica pe scurt te vei ingrasa.
Muschi nu vei obtine decat in ura antrenamentelor la sala de forta sau prin exercitii specifice de forta si ajutat de dieta, de pe canapea nu ne putem dezvolta musculatura in niciun caz chiar daca consumam numai proteine.
Ceea ce vrei tu sa mananci sunt prostii, junk food astea te vor imbolnavi.
Ai zis o ineptie cand zici cum as putea sa cresc in masa musculara fara alimentatie e ca si cum ai spune cum as putea respira in lipsa oxigenului!
Muschii structural sunt formati din proteine, bine aminoacizi, carbon etc daca nu bagi proteine nu creezi proteine, gandeste logic.
Nu ai cum sa faci otel din nisip si balega.

| MarcuPopescu explică (pentru Simpatic):

Am pus întrebarea asta deoarece am un prieten de familie care face sala de ceva timp și mănâncă ce prinde shaorma Fast food etc și este foarte mare

| Simpatic a răspuns (pentru MarcuPopescu):

Pai este mare doar pe cantar, cu siguranta daca il pui langa cineva mare si definit in acelasi timp primul va parea mic, daca intelegi ce zic.
Una este sa fii mare si alta sa arati si bine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MarcuPopescu):

Tu macar iti asiguri 2 grame de proteina / kg-corp zilnic?

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este nevoie

În mod normal, nu există niciun avantaj de a consuma mai mult de 0, 82 g / lb (1, 8 g / kg) de proteine ​​pe zi pentru a păstra sau a construi mușchi pentru stagiarii naturali. Aceasta include deja un marcaj, deoarece majoritatea cercetărilor nu mai au beneficii după 0, 64g / lb.

Https://muscleevo.net/how-much-protein-build-muscle/

• Tarnopolsky și colab. (1992) nu a observat diferențe în ceea ce privește sinteza proteinelor întregului corp sau indicii de masă corporală slabă la atleții care au consumat fie 0, 64g / lb, fie 1, 10g / lb pe o perioadă de 2 săptămâni. Oxidarea proteinelor a crescut în grupul de proteine ​​înalt, indicând o supraîncărcare a nutrienților.
• Walberg și colab. (1988) a constatat că 0, 73 g / lb a fost suficient pentru a menține echilibrul pozitiv al azotului la tăierea halterofililor pe o perioadă de timp de 7 zile.
• Tarnopolsky și colab. (1988) a constatat că doar 0, 37g / lb a fost necesară pentru a menține echilibrul pozitiv al azotului în culturistii de elită (peste 5 ani de experiență, posibilă utilizarea anterioară de androgeni) pe o perioadă de 10 zile. 0, 45 g / lb a fost suficient pentru a menține masa corporală slabă în culturisti într-o perioadă de 2 săptămâni. Autorii au sugerat că 0, 55g / lb este suficient pentru culturisti.
• Lemon și colab. (1992) nu au descoperit diferențe în ceea ce privește masa musculară sau câștigurile de rezistență la culturistii novici care consumă fie 0, 61 g / lb, fie 1, 19 g / lb pe o perioadă de 4 săptămâni. Pe baza datelor privind bilanțul de azot, autorii au recomandat 0, 75 g / lb.
• Hoffman și colab. (2006) nu a constatat diferențe în compoziția corporală, concentrații sau concentrații hormonale în repaus în atleții care au consumat fie 0, 77g / lb, fie> 0, 91g / lb pe o perioadă de 3 luni.

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Si atunci cata proteina ar trebui sa consumi? 1 gram, 1.5?

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

0,86 grame

| Cosmin86 a răspuns (pentru RAY):

Stii care cred ca e logica? Ca m-am documentat si eu putin zilele astea.

Cred ca ei se refera la 2 grame/kg-corp de masa musculara, NU de greutate totala. Din greutatea ta, probabil dupa ce scazi grasime, greutatea oaselor, etc. => ca ajung cam 0.86 gr / kg-corp, ca o statistica generala (evident ca difera de la persoana la persoana).

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

De exemplu daca ai 70 de kg ar insemna 60 de grame de proteine nu e chiar asa mult, un ou are 12 grame

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Activitate fizică minimă (mers pe jos sau întindere ocazională): 1, 0 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală
Activitate fizică moderată (înălțime obișnuită de haltere, mers rapid): 1, 3 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală
Activitate fizică intensă (atleți, joggers obișnuiți): 1, 6 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală

| Sn4k3 a răspuns:

Normal ca nu.

| funnnyman32 a răspuns:

Salut! Ca sa poti creste in masa, greutate. Trebuie sa ai 4 mese bogate in proteine / carbohidrati. Si antrenamentul este important ca daca te antrenezi de capul tau asa, nu e bine deloc, la fel si cu alimentatia, rari oameni sa se mentina bine cu genetic orice ar manca astea sunt raritati.
Daca ai manca numai shaorma si chipsuri si tot felul te-ai face un butoi si in niciun caz nu vei arata ca un sportiv care face culturism/ sala.