| qieiqpalz a întrebat:

Salut, am facut acum vreo 3 zile cardio scari, gen am urcat timp de 2 minute niste scari cu viteza destul de mare, am facut vreo 3 serii de genu (inainte am alergat 5 min tot asa viteza) si acum ma cam dor genunchii ...am 1.80 si 85 de kg la 18 ani oare sa incep sa iau niste calciu? Nu cred ca ma dor de la greutate...totusi sunt inalt si nu is chiar asa de gras

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Genunchii te dor fiindcă ai forțat articulațiile. Acestea nu au nevoie de calciu. Calciul luat mai mult decât ai nevoie este otravă. Calciul de care ai nevoie îl găsești în alimentația echilibrată, dacă nu îl elimini consumând multă sare.

| Cosmin86 a răspuns:

Ai facut incalzire inainte? Incalzire macar 10 minute (majoritatea fac 1-2 minute de incalzire si apoi se mira de ce au probleme).

Si sa lucrezi si la tehnica, cand calci si ridici corpul apesi pe calcai si tragi din sold in sus, nu pe genunchi (asta e tehnica la genuflexiuni cu greutate, eu folosind tehnica asta am facut si cu 160kg pe umeri fara sa am probleme la genunchi).

| qieiqpalz explică (pentru Cosmin86):

Nu prea stiu cum as urca pe calcai..de coborat sa zicem ca inteleg si ce incalzire sa fac? ca la fotbal? ca am facut fotbal acu cv timp si stiu ce e

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce sa iei calciu? te dor pentru ca ai facut efort fizic iar corpul nu e obisnuit