| patrik986 a întrebat:

Am inceput sa merg la sală(tot felul de exercitii cu gantere si etc) în speranța de a pune ceva muschi pe mine dar problema îi ca doar de doua ori pe saptamana (a câte 1 oră) fac exercitii si acasa flotari,tractiuni, etc...Este de ajuns? Cam in cat timp o sa vad rezultate? (parca am devenit mai solid la brate si la piept)
P.S Sunt ectomorf deci mda.

Răspuns Câştigător
| BuLaNNNeL a răspuns:

Si ce faci in alea 2 sesiuni? Eu ti-as zice ss faci Full body in alea 2 sesiuni de sala, doar exercițiile de baza Ca sa înveți să execuți, sa simti exercițiul, sa simti mușchiul lucrat, oricum un începător nu are nevoie de exercitii de izolare. Dacă la sala faci spate, nu mai faci si acasă tractiuni, mușchii cresc in repaus nu după ce bagi tu 20 de exercitii in ei.

14 răspunsuri:
| Kerre a răspuns:

De ce faci exercitii la sala si vii acasa si tot faci exercitii care este logica? Cu doar antrenamentul la sala nu o sa ajungi departe, fara o alimentatie bine pusa la punct degeaba iti pierzi timpul.

| gabriielaaa a răspuns:

O sa dureze ceva timp nu apare dupa cateva saptamani si depide si ce manaci

| anonimaalee29 a răspuns:

2 ori pe saptamana o ora este mult prea putin. Eu sunt ft slaba, merg la sala de 2 luni, am lucrat ft multe aparate, am mancat multe alimente cu proteine si cam degeaba, tot slaba sunt si am muschii moi...adica nu s-a format masa musculara. Rezultatele se vor vedea dupa cateva luni, dar daca te duci mai des la sala.trebuie sa iti lucrezi muschii in permanenta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonimaalee29):

Trebuie sa-ti lucrezi muschii in permanenta? Serios? Cred si eu ca nu ai rezultate la sala in conditiile in care nu ai cunostinte in domeniu. Muschii cresc in zilele de pauza, pe care le are obligatoriu orice sportiv, oricat de avansat ar fi. Un incepator se poate dezvolta chiar ok cu 2-3 antrenamente full body (facute cum trebuie) pe saptamana.

Rezultatele reale se vad in luni bune de munca, dar nu luni in care "lucrezi muschii in permanenta", ci luni in care ii lucrezi cum trebuie, in care te odihnesti cum trebuie si in care mananci cum trebuie (ceea ce presupune mai intai de toate surplus caloric ca degeaba mananci multe proteine daca organismul arde mai mult decat consuma).

| aXy99 a răspuns (pentru anonimaalee29):

Lucreaza mai mult cu gantere/bare si nu aparare. Mananca mai multe kcal, fii in surplus caloric si vei creste. Ca fata este mai dificil.

| aXy99 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Muschii nu cresc in ZILE de pauza. 24 de ore sunt suficiente daca mananci corespunzator si dormi suficient. Daca ai antrenamente intense sa zicem ca iti poti lua 2-3 zile de pauza maxim.

| aXy99 a răspuns (pentru aXy99):

Acum iti vad numele. Nu stiu cum este la voi, fetele, avand in vedere ca nu aveti la fel de mult testosteron poate va refaceti mai greu. Retrag ce am spus.

| AnastasiaK a răspuns (pentru aXy99):

1. Cand zic ZILE DE PAUZA, ma refer la TOATE ZILELE de pauza pe care le ai intr-o saptamana, intr-o luna, intr-un an...sau toata viata. Sunt zile, LA PLURAL, nu trebuie neaparat sa fie consecutive ca sa folosesti pluralul.
2. O grupa musculara poate avea nevoie de mult mai mult timp de refacere (si nu, nu pentru ca sunt fata). Daca s-ar reface in 24 de ore cum spui tu, atunci nu crezi ca bodybuilderii ar face antrenamente full-body zi de zi? Uita-te si tu cum arata un program serios de crestere in masa musculara si vorbim dupa.

| aXy99 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Va e asa de frica de supraantrenament incat ajungeti sa va antrenati de 2 ori pe saptamana. Atata timp cat nu iti antrenezi aceeasi muschi de prea multe ori pe saptamana si prea intens, nu ai probleme. Eu, personal, nu fac full-body. Lucrez fiecare grupa o data pe saptamana, iar doua grupe de 2 ori, cu toate astea fac de 2 ori impins la piept cu bara, de 2 ori deadlifts si odata genuflexiuni + multe alte exercitii, incusiv de izolare. Fac 35 de exercitii a cate 4 serii fiecare pe saptamana si nu mi se pare supraantrenament. Incearca sa te antrenezi mai des, putin cate putin, si ai sa vezi ca nu vei mai obosi la fel de rau si vei creste cel putin la fel de bine.

| AnastasiaK a răspuns (pentru aXy99):

Am 10 antrenamente pe saptamana, nu cred ca e cazul sa te plangi ca ma antrenez rar laughing Discutia nu era despre mine oricum, ci despre timpul necesar de recuperare a muschilor. Daca faci antrenament pe grupe musculare e cu totul alta poveste, dar asta nu inseamna ca muschii se recupereaza in 24 de ore, ci ca antrenezi altii. La antrenamentele full body pentru masa musculara nu ai ce cauta cu mai mult de 3 antrenamente pe saptamana, in schimb.

| aXy99 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Cate exercitii are un antrenament full body?

| AnastasiaK a răspuns (pentru aXy99):

Depinde. In general antrenamentul full body e folosit de incepatori, caz in care se fac exercitii compuse si se fac vreo 6-7. Daca un avansat alege antrenamentele full body din diverse motive, probabil o sa vrea sa includa si exercitii de izolare sau poate pur si simplu o sa vrea sa faca mai multe. Am vazut antrenamente full body si cu 10-11 exercitii, deci nu as putea spune ca e o regula.

| Kerre a răspuns (pentru aXy99):

Muschii nu cresc in zile de pauza? Serios? Se vede ca esti paralel cu acest sport. Du-te si te culca si nu mai da sfaturi daca nu stii cu ce se mananca.

| aXy99 a răspuns (pentru Kerre):

Unde am scris asta, desteptule? Nu stii sa citesti? Esti incapabili sa descifrezi mesajul? Crezi ca am scris cu majuscule degeaba? Ma refeream la faptul ca nu trebuie sa stai cu zilele acasa dupa un antrenament. Atata timp cat nu iti antrenezi acelasi muschi doua zile la rand sau la diferenta mica de timp, va avea timp sa creasca. Asta am scris.