| Chinezu12345 a întrebat:

Salut, am nevoie de ajutor. Azi mi-am luat un aparat multifunctional si am si o banda de alergat. Intrebarile mele sunt: cat trebuie sa lucrez muschii pe zi? E bine sa ii lucrez pe toti intr-o zi? Cum se lucreaza, o zi si una pauza sau cum? Ce trebuie sa fac, am mare nevoie de ajutor. Cel mai bun raspuns primeste FUNDA! Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| Sucigan_Razvan_1999 a răspuns:

Recomand sa mergi la sala si sa te informezi de pe surse geniun tonguee Youtube :angel fitness/andu preda/alex stoian.

| Crisloree a răspuns:

Fiecare grupa de muchi are nevoie de un interval de cel puțin 24 de ore pentru refacere. Nu este tocmai indicat sa îți lucrezi toate grupele simultan. Unele combinații de grupe musculare solicita prea mult efort fizic. Poți combina partea superioara ex. Brate(biceps, triceps) cu piept, spate plus abdomen sau partea inferioara ex. picioare, fese plus abdomen. Depinde de cât timp ai și cata atenție vrei sa oferi fiecărei grupe.
Ai putea de ex.
1zi-picioare
2zi-biceps plus piept
3zi-triceps plus spate
4zi-picioare... Etc
Și sa le combini sau sa îți faci programul cum îți place ție. De reținut este ca abdomenul poate fi lucrat zilnic, nu e nicio problema. Restul grupelor nu e indicat fără repaus.
Pentru fiecare grupa vor exista 4-5 tipuri de exerciții diferite a câte 3-4 serii, fiecare serie de câte 12-15 repetări. Spor la lucru!

| Cosmin86 a răspuns (pentru Crisloree):

Abdomenul se comporta ca ORICE alt muschi si trebuie lucrat tot o data pe saptamana.

Cand cineva iti spune ca "poate fi lucrat zilnic" din start iti dai seama ca persoana respectiva e COMPLET PARALELA cu sportul.

Si mai degraba 8-10 repetari, nu 12-15, ca nu face aerobic cu greutatile.

| Crisloree a răspuns (pentru Cosmin86):

Draga, am discutat cu mulți antrenori de fitness& personal trainers știu despre ce e vorba, asta în cazu în care vrei sa faci ceva cu sportu, ca altfel o lalaiesti aiurea. Nu e vorba de aerobic cu gantere, ci poți face oricâte repetări vrei atata timp cât nu faci pe batman și lucrezi cu cele ușoare, nu grele să îți pice mâinile. Doar ca nu e cazul, indicat e 12-15, moderat, cât pentru tonifiere, ca asa normal ca nici sa vrei nu faci atatea dacă tu îți dai impresii cu gantere de 10kg și tu nici 5 nu ridici. Și ba da, nu spune nimeni ca trebuie neapărat sa faci pe abdomene pana nu mai poți, e suficient dacă faci mișcare de 3 ori pe săptămână pentru a arde grăsimile, dar nici nu e interzis dacă tu vrei sa faci zilnic. Sunt o gramada de sportivi care fac zilnic și asta pentru intretinerea abdomenului(pătrățele). Dacă ai un bagaj de cunoștințe asa vast, de ce nu ii faci tu un program? Eu cel puțin vorbesc din experienta plus ca am o gramada de exemple printre prietenii mei care fac de ani de zile și știu ce înseamnă aantrenament.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Crisloree):

Am pus cred ca vreo 30 de programe pe site-ul asta. Si fac sala de peste 10 ani, ca fapt divers.

Multi sportivi au patratele fara sa faca DELOC abdomene, patratelele NU se fac cu abdomene.

Ai vazut ce patratele avea Arnold? Si isi lucra abdomenul o data pe saptamana. Abdomenul oricum se lucreaza cam la orice exercitiu.

Iar legat de numarul de repetari:
- forta: sub 5 repetari
- masa musculara - 6-10 repetari
- rezistenta: peste 10 repetari

Nu exista "exercitii de fibrare", cand faci 12-15 repetari faci rezistenta, NU fibrare.

Cati ani de sala ai? Si cu ce antrenori de 2 bani ai vorbit? Ca in ziua de azi oricine face un amarat de curs de 3-6 luni si gata, e antrenor de fitness si "personal trainer".