| ferar12 a întrebat:

Salut am o intrebare
As vrea sa fac o excursie cu bicicleta pana la prietenii mei. Drumul meu ar fi Iasi Radauti asta insemnand 180 km. Subt curios cum este drumul si daca trec de 10 12 ore nu m as baga. Vreau detalii va rog

4 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Asta ar fi sport extrem, nu excursie.
În plus, nu ai nicio șansă să mergi constant cu 15-18 km/h cu bicicleta timp de (peste) 10 ore. Nu ai cum, pur și simplu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca e treaba de Iasi-Radauti nu crezi tu ca cel mai practic ar fi sa te opresti la o pensiune ceva pe la jumatatea traseului ca sa dormi o noapte acolo? Din pacate drumurile de la noi nu sunt deloc prietenoase cu biciclistii...

| Vântulalb a răspuns:

Inteleg ca e vorba de Radauti Bucovina (SV). Sigur vor trece mai mult de 12 ore cu bicicleta. Si vei circula si pe drumuri foarte aglomerate, periculoase pentru biciclisti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt biciclist, vara obișnuiesc să plec în astfel de ture. Însă 180 km în 12 ore cu bicicleta numai dacă ești ciclist profesionist. În fine, alți cicliști profesioniști merg și câte 300 km în 12 ore. Însă dacă ești amator nu îți recomand așa distanță. 180 km poate în două sau trei zile cu cazare la pensiune. Eu 150 km pe bicicletă i-am făcut în 13 ore, însă 5 km am mers pe lângă pentru că traseul ales de mine a fost unul ușor până într-un anumit loc. Am fost Brașov - Lacul Sfânta Ana și retur, iar până la Sfânta Ana am fost mai mult pe lângă, drumul este greu de urcat. Apoi la întoarce, la intrare în Sfântu Gheorghe m-am epuizat complet și nu am mai putut pedala. Până în Brașov ( aproximativ 28 km) a fost mai mult un efort, apoi soarele care m-a ars făcea să mă usture ceafa și să mă ardă rău fața. Înainte de această tură oarecum m-am antrenat și în alte ture de maxim 120 km ( cu dus și întors) și de aceea după aproximativ 120 km, în tura la Sfânta Ana m-am epuizat în Sfântu Gheorghe. Din experiența o spun, nu te băga în ceva ce știi că nu poți duce la capăt, apoi te epuizezi complet, poți rămâne fără apă și crede-mă că nu îți este ușor. Mai ales în partea Bucovinei ar trebui să iei în calcul că vei avea provocări de trecut, urcuș pentru că acolo unde este pădure, vei avea și de urcat și de coborât.
Caută pe Magazin Play aplicația Komoot, acolo îți poți configura traseul cum vrei tu și arată cât de dificil este și mai ales îți arată până la ce altitudine urci si arată exact pe hartă care este porțiunea pe care o ai de urcat și coborât.

Totuși nu ai spus ce tip de bicicletă ai. Dacă este una electrică, poate mai merge să faci 180 km în 12 ore. Însă să ai acumulatori de rezervă și absolut tot ce ai nevoie, iar pauză scurtă de sandvișuri sau apă. Dacă este o bicicletă normală, fără motor electric, rămâne varianta de mai sus. Pentru 180 km, mai ales dacă ai făcut pauză de la bicicletă fiind iarnă acum, vei avea nevoie de antrenament două luni înainte de această tură pentru a-ți antrena mușchii. Însă dacă ai home trainer acasă și te-ai antrenat acasă în acest timp, poate mai merge. Însă pentru o astfel de tură trebuie să fii antrenat bine înainte, muschii să fie pregătiți pentru asta. Eu primăvara, când scot bicicleta din casă, nu plec ca nebunul direct 100 km. Prima dată merg 30 km, apoi data viitoare mai cresc în km și tot asa. Trebuie să o iei treptat, dacă o iei brusc te vei epuiza și nu vei face față. După cum am spus și mai sus, înainte de tura de 150 km eu m-am antrenat în alte ture de peste 100 km, însă maxim 120 km. De aceea epuizarea a fost după 120 km, în orașul Sfântu Gheorghe.
Îți doresc toate cele bune și lanț întins.