| AndreiCHL a întrebat:

Salut, am şi eu o întrebare.,
Fac sală de la 14 ani acum am 17.
Eu cum m-am apucat de sală, am început direct antrenamente pentru picioare eu având nişte picioare extrem de subțiri si am început la presă, fandari, genuflexiuni cu bara, dar acum is complexat de înălțimea mea, am 1, 68.
Mulți mi-au zis ca am rămas mic din cauză că fac sală.
Voi mai creşte?
Eu îmi doresc maxim 1, 72
Ce pot face pentru a mai creşte 3/4 cm?

Răspuns Câştigător
| xs1der a răspuns:

Salut,
In nici un caz nu ti-a oprit cresterea in inaltime faptul ca faci sala. Este doar un mit faptul ca ramai mic daca te apuci de sala de vreme si drept exemplu ti-l pot da pe Martyn Ford care are 2.04 m inaltime si face sala de la 13 ani.
Daca vrei opinia mea sincera, nu cred ca e o diferenta enorma de la 1, 68 pana la 1, 72, invata sa te placi asa cum esti. Despre faptul daca vei mai creste, sincer nu stiu ce raspuns sa iti dau, posibil, depinde totusi si de parintii tai daca ei sunt scunzi sau daca unul dintre ei e mai scund, depinde ce gena ai preluat. Tot ce poti tu sa faci e sa te odihnesti pentru ca somnul stimuleaza cresterea in inaltime si continua sa faci sala, daca faci de 3 ani sala inseamna ca ai o pasiune pentru acest sport. Mult succes!

7 răspunsuri:
| IrinaMihaela15 a răspuns:

Poti incerca sa te înalți prin diferite sporturi ce necesita sa te tot intinzi: înot, baschet, handball, volei, polo etc

| laurentiutirei a răspuns:

Sala nu opreste cresterea in inaltime plus ca ai 17 ani pana la 18 19 ai timp sa cresti inca putinhappy depinde de genetic daca parinti tai sunt scunzi etc nu te mai stresa cu inaltimea nu este asa fain sa fi inalt si sa dai cu capul in chesti laughing sau sa iti mai zboare o musca direct in fata laughing)iti spun din experienta eu am 179-180.
de crescut nu poti creste cu exercitii din cate stiu am incercat si eu succes.

| SenzorFlc a răspuns:

Caută pe youtube.Sunt niște exerciții/metode pentru creșterea în înălțime. Cât despre sală, nu afectează. Majoritatea culturiștilor fac sală de la vârste fragede.Acum depinde, și genetica influențează creșterea în înălțime.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SenzorFlc):

De fapt DOAR genetica influenteaza cresterea in inaltime.

| SenzorFlc a răspuns (pentru Cosmin86):

Odată ce există exerciții ce te ajută să crești până la 3 cm e falsă afirmația ta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru SenzorFlc):

Nu exista, sunt doar mituri si prostii. Inaltimea e determinata genetic.

Cunosc oameni care nu au facut sport in viata lor si au 1.92 si altii care au 8 ani de basket si au 1.80. (si repet, 8 ANI de basket, nu luni sau saptamani cum zic unii ca fac sport).

| SenzorFlc a răspuns (pentru Cosmin86):

Sportul te dezvoltă, unele mai puțin altele mai mult. Întradevăr dacă joci baschet nu te înalți.Am și eu prieteni care fac bachet și au 1.65, 1.70