| denisTiky a întrebat:

Salut, am un rockrider 520 si as vrea sa ii fac niste modificari, nu sunt sigur ca toate lucrurile pe care vreau sa i le pun sunt compatibile cu aceasta bicicleta si de aceea am pus si intrebarea asta. De asemenea nu toate lucrurile pe care i le voi pune sunt ineaparat nevoie de ele(de exemplu pipa) dar sunt niste "mofturi"

1)https://www.decathlon.ro/pipa-bicicleta-oversize-35-mm-- id_8402831.html

2)https://www.decathlon.ro/set-frana-disc-hidraulic-spate- id_8244984.html

3)https://www.decathlon.ro/set-frana-disc-hidraulic-fata-i d_8244983.html

4)https://www.decathlon.ro/combo-shift-2p-spec-3-1rl-gri-i d_8524782.html (pentru furca suntour xcr cred ca ii trebuie si acel capacel de unde se blocheaza/deblochaza rigiditatea furcii sa fie special adaptat pentru acest produs)

In primul rand as vrea sa imi spuneti daca merita acele frane hidraulice...eu acum am frane pe disc dar mecanice, nu hidraulice, si apoi daca acea pipa ar fi compatibila cu furca mea(cu acea teava de unde se prinde). Si in finala as vrea sa stiu de ce as mai avea nevoie ca sa pot pune acest sistem de blocare/deblocare a furcii de la ghidon.

Apropo, nu stiu cine a mai avut aceasta bicicleta dar nu stiu daca numai mie mi s-a intamplat acest lucru: de la o vreme de folosire a franelor au inceput sa nu mai prinda aproape deloc. Le-am reglat si de jos de la acel cablu si de sus de la manetele de frana dar degeaba trag de ele ca nu franeaza cum trebuie. Am prieteni cu frane pe saboti si le functioneaza si se opresc mult mai bine ca si mine care am frane pe disc.

Funda!

5 răspunsuri:
| gogu220 a răspuns:

Degresează discul de frână.

| denisTiky explică (pentru gogu220):

Cu ce fel de solutie?

| gogu220 a răspuns (pentru denisTiky):

Cu un diluant sau decapant. Dacă nu ai poţi cu spirt sau chiar benzină. În nici un caz motorină pentru că e uleioasă.

| denisTiky explică (pentru gogu220):

Ok, am sa incerc, mersi mult de sfat. Dar ai idee daca rr520 ar arata bine cu pipa aia pe care vreau sa i-o pun? Intreb doar asa ca sa vad daca ar trebui sa o iau sau nu.

app: linkul de la pipa e primul din intrebare

| gogu220 a răspuns (pentru denisTiky):

Eu nu aş modifica, dar dacă tu crezi că ai fi mai cool în gaşca ta, schimbă.