| Doku2002 a întrebat:

Salut.
Antrenamentul cu greutăți slăbește? Este eficient și în ce măsură? Daca este bun, ce tip de antrenament sa fac? Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Si activ, dar si pasiv. Arzi kcal cand te antrenzi, arzi kcal si dupa, deoarece organismul se reface. Sa nu mai zic ca pe termen lung daca vei face hipertrofie, iti va creste rata metabolica. Desi, daca te duci strict pentru slabit, posibil sa dezvolti putin masa musculara la inceput, dupa care sa stagnezi sau chiar sa pierzi din masa musculara pe care o ai. Depinde cat de mare este deficitul caloric si pe ce perioada de timp se intinde.

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Omul consuma energie non stop,intrebarea corecta ar fi, Antrenamentul cu greutăți creste rata metabolica? raspunsul da,indirect slabesti, masa musculara creste rata metabolica nu pentru o zi, luna si mereu cand vei masa musculara, Antrenamentul cu greutăți este ceva de viitor, cardio ceva de prezent, recomand ambele

| Kerre a răspuns:

Nu! nici un tip de antrenament cu greutati nu te ajuta sa slabesti neavand o dieta exacta si echilibrata. Singura modalitate naturala si sanatoasa sa scapi de grasime este sa fii pe o perioada de 24 ore { o zi } intr-un deficit caloric, adica sa consumi mai putina mancare decat foloseste corpul tau. Odata ce vei fi intr-un deficit caloric si vei consuma mai putina mancare decat folosesti, organismul nu o sa aiba incotr-o si va folosi grasimea pe post de energie. Rezultatele nu o sa apara rapid deoarece odata ce corpul foloseste acea grasime din celulele adipoase acestea se umpla cu apa pentru a-si pastra forma, de-aia nu slabesti de la o zi la alta.

| cristiww a răspuns:

Daca faci antrenament normal (pentru hipertrofie) cu greutati, 50 de minute sa zicem, arzi un numar de calorii, vreo 500-600cal. Daca transformi acest antrenament in antrenament de anduranta si te antrenezi 3 ore/zi sa zicem arzi mai multe calorii. Cate? nu stiu sa iti zic. Cert este ca orice calorie arsa duce intr-un fel sau altul spre "slabire" asta daca dieta este potrivita. Nu conteaza cum arzi caloriile, poti sa o faci si prin alergare sau basket sau ce vrei tu. Conteaza cifrele, sa dea pe minus la final de zi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru cristiww):

Mai e ceva: la antrenamentul cu greutati corpul arde calorii timp de pana la 72 de ore dupa antrenament, nu doar in timpul antrenamentului. Cat timp muschii se refac corpul arde mai multe calorii.

| TheMadKing a răspuns:

Da, si slabesti si pui masa musculara pe tine
https://www.youtube.com/watch?v=J7klhVlJir0

| Cosmin86 a răspuns (pentru TheMadKing):

Nu ai cum sa slabesti si sa pui masa in acelasi timp, nu mai abera.