| AlexAlxAlex a întrebat:

Salut, ar fi ok daca as bea 6 oua crude cu lapte facut shake? Mi-a spus un prieten care face culturism ca bea zilnic acest shake pentru proteine, mi se poate face rau de la shake?

Răspuns Câştigător
| AlexElektro1987 a răspuns:

Salut,
Ouale crude sunt o sursa buna de proteine dar daca sunt pastrate in conditii necorespunzătoare, in ele se pot dezvolta anumite bacterii.
Poti incerca sa bei sa vezi daca nu ti se face scârbă si daca te simți bine, dar sa stii ca nu trebuie sa faci exact la fel cum face o alta persoană doar din cauza ca respectivului ii merge așa, cum am zis mai sus, tu poate nu suporti sa bei sau stomacul tau nu suportă, exista multe alte surse din care iti poti lua proteine.

| AlexAlxAlex explică (pentru AlexElektro1987):

Cumva daca sunt crude au un numar mai mare de proteine decat fierte?

| AlexElektro1987 a răspuns (pentru AlexAlxAlex):

Nu, au acelasi numar de proteine si plus ca daca sunt crude, proteinele din ele nu sunt absorbite in totalitate, deci sunt mai bune daca sunt fierte si pentru ca sunt absorbite mai bine proteinele si elimini si riscul de a avea anumite bacterii dezvoltate in ele.

| Sn4k3 a răspuns (pentru AlexAlxAlex):

Baga-le si cu coaja, sa fii sigur ca nu se pierde nimic laughing

| siriusblack98 a răspuns (pentru AlexAlxAlex):

Au un numar mai mare de proteine crude decat fierte (nu se pierde mult totusi) dar te sfatuiesc sa nu le consumi cu tot cu galbenus. Daca vrei sa le bei crude, ori te indrepti catre cele de prepelita care contin de doua ori mai multe proteine, ori consumi DOAR albusul de la cele de gaina.

| AlexAlxAlex explică (pentru siriusblack98):

Am inteles, o sa incerc albusurile crude sa vad cum sunt.

13 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu ți-e frica de salmonella...

| Cosmin86 a răspuns:

Prietenul tau chiar e culturist? Sau doar abereaza?

Ca fapt divers, ouale crude au o enzima (avidina) care IMPIEDICA absorbtia proteinelor, prin preparare termica, acea enzima este distrusa.

Cu ce te ajuta ca ai "multe proteine", daca nu le poti absorbi si le arunci la wc practic?

| AlexAlxAlex explică (pentru Cosmin86):

Da este, nu de forte mult timp ce-i drept, oricum o sa incerc sa imi iau proteinele din alte surse in afara de oua crude, multumesc de informatii!

| Sn4k3 a răspuns:

Nu sunt bune ouale crude.

| zilog a răspuns:

Uăle crude ar putea fi contaminate cu bacterii

Ouăle trebuie să fie depozitate în mod corespunzător, în scopul de a se evita apariţia anumitor boli sau a toxiinfecţiei alimentare. Epidemiologii atrag atenţia despre posibilitatea existenţei unei bacterii foarte periculoase (Salmonella enteritidis – de cele mai multe ori germenii provin de pe solul sau din cuibarul murdărit cu materii fecale).

Printre simptomele toxiinfecţiei alimentare se numără:

febra cu frisoane
crampele abdominale
diareea
febra
durerile de cap
stare de slăbiciune generală.
Aceste simptome apar de obicei la 6-48 de ore după expunere şi ar putea dura de la 3 până la 7 zile. Din fericire, şansele ca un ou să fie contaminat sunt foarte reduse. Un studiu a arătat că în Statele Unite al Americii raportul este de un ou contaminat la fiecare 30 de mii de ouă sănătoase.

Infecţiile sunt mai periculoase pentru anumite persoane
Infecţia cu salmonella este mai periculoasă pentru anumite persoane. În unele cazuri poate avea chiar consecinţe grave.
Cele mai expuse categorii sunt:

Bebeluşii şi copiii – aceştia sunt mai expuşi la infecţii din cauza sistemului imunitar slab
Persoanele în vârstă – oamenii cu vârste de peste 65 de ani sunt mai expuşi la astfel de intoixcaţii. Factori determinanţi – malnutriţia şi schimbări ale sistemului digestiv cauzate de vârstă
Persoanele cu un sistem imunitar slab – Sistemul imunitar este mai slab şi mai vulnerabil la infecţii la persoanele care suferă de boli cronice. Persoanele diagnosticate cu diabet, HIV şi tumori maligne se numără printre cei care nu pot consuma ouă crude.

| AnastasiaK a răspuns:

Prietenul tau pare ca e paralel cu culturismul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bea un ou crud de proba si vezi cum te simti dupa. Daca vomiti de la el, da-l incolo. Mai bine bagi niste carne ca si aia are proteine.

| Blackrose18 a răspuns:

Indicat ar fi doar 2-3 asta cu conditia sa nu ai probleme de sanatate