| Peatric a întrebat:

Salut, are ceva daca iau pre-workout inainte de ziua de picioare si o grupa deficitara daca am doar 16 ani?
P.S: Fac sala de 7 luni

6 răspunsuri:
| KingDragoș a răspuns:

La 16 ani nu e chiar recomandat sa iei suplimente, chiar daca ai deja experienta in sala. Pentru grupa deficitara poti lucra mai intens la aparate specifice acelei grupe.

| aXy99 a răspuns (pentru KingDragoș):

De ce nu e recomandat, ia explica-ne daca tot faci afirmatii. Unde ti-s argumentele?

| aXy99 a răspuns:

Daca dormi suficient, iar la varsta ta ar trebui, nu ai nevoie de pre-workout. Nu isi va mai face efectul. Poate putina pompare suplimentara, dar aia vine oricum de la sine daca te antrenezi corect. Nu are ce rau sa-ti faca daca nu exagerezi cu dozele, dar ai grija cata cofeina contine, unele au cantitati exagerate de cofeina. Daca bei deja cafea, ia-ti adio. Sau macar ia-ti unul fara cofeina, dar sa stii ca vei fi dezamagit. Nu te va ajuta sa cresti.

| KingDragoș a răspuns (pentru aXy99):

Asta zic specialistii, nu eu. Suplimentele is ok daca le iei cum trebuie, dar sub 18 ani niciun specialist nu recomanda suplimentele, in nicio cantitate, se iau pe propriul risc, mai informeaza-te tu mai bine

| aXy99 a răspuns (pentru KingDragoș):

Mai copile, tu habar nu ai ce vorbesti. Ba ca mananci ceva, orice, ca aproape orice are proteine, ba ca iei un supliment cu proteine, e tot aia. Cum adica pe riscul tau? In unele cazuri e mai sigur suplimentul decat mancarea, daca iei mancare din mai stiu eu ce loc dubios care nu are controale, nu e verificat de nimeni, sunt sanse mari ca suplimentul sa fie mult mai sigur.

Asta cu "asa zice X, Y" mi se pare penibila. Adu argumente! Astea nu sunt argumente.

| KingDragoș a răspuns (pentru aXy99):

Pai daca stii ce sa mananci, nu trebuie sa iti faci griji. Asa e, suplimentele contin tot "mancare", mai precis proteinele pe care le iei din mancare. Iti zic toata argumentarea daca vrei, frumos, ca la scoala, dar n-am nici timp de asa ceva si nici nu ma avant intr-un subiect pe care nu stiu exact sa il argumentez. Dar vreau sa te vad pe tine cum demonstrezi ca nu cauti atentie sau panaramana, ci de fapt vrei sa dai niste raspunsuri pentru a ajuta lumea aiciwinking