anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


As vrea sa imi recomandati un atrenament (de slabit), si cam cate calorii sa consum pe zi.
Multumesc!
Greutate:100 kg
Inaltime:165 cm
Varsta:12 ani

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| LPCTSTR a răspuns:

Cate calorii mananci pe zi?
Ca start: Elimini complet dulciurile.
Niciodata nu trebuie sa "faci foamea" sau sa te limitezi doar la apa. Mananci, dar niciodata nu mananci pentru a te satura (cu exceptia apei), doar reduci cantitatea la un nivel de 60-80% fata de cat mancai inainte. Nu incepe din forta pentru ca va fi un soc pentru corpul tau.
Mananci fix 3 mese pe zi (la 7 sau 8 micul dejun, pranz la 12-1, si cina la 5-6 (niciodata nu treci de ora 6 (iar de la 6 nu faci exceptie de la absolut nimic), de atunci corpul incepe sa isi incetineasca functia de digerare)), cu mici gustari la interval de 3-4 ore (nu dulciuri; fructe sau legume in cantitati mici).
Mananca cat mai multe salate, fucte si legume.
Sa nu iti treaca prin minte sa mananci mai mult de 100 g de paine la fiecare masa.
Reduci la minim cantitatea de prajeli si cresti cantitatea de fierturi.
Nu mananci mai mult de 2 g de sare per masa si reduci de tot zaharul (deoarece corpul isi ia zaharurile necesare din alimente).
Fa mult sport si hidrateaza-te foarte mult (mananca cat mai multe mancaruri lichide)
Fara bauturi carbogazoase, sucuri, coca-cola sau alte prostii, doar apa de la robinet (iar daca vrei, ii poti adauga si putin suc de lamaie).

Desigur, acestea sunt doar cateva mici indicatii (pe care toata lumea ar trebui sa le ia in considerare pentru o viata sanatoasa), sfatul unui nutritionist nu este niciodata de ocolit.

| Kerre a răspuns (pentru LPCTSTR):

Salut, nu vreau sa te contrazic cu ceva dar nu te-ai informat "destul de mult".
1. Vreau sa iti zic ca poti sa mananci ce vrei inclusiv dulciuri si poti sa slabesti, cat timp te incadrezi in aportul zilnic de calorii.
2. Din cate s-a studiat caloriile nu stiu cat este ora si poti sa mananci si dupa ora 6 ca tot poti sa slabesti.

| LPCTSTR a răspuns (pentru Kerre):

Mai, la 100 kg, ori exista o problema, ori se mananca mult prea mult fast-food sau dulciuri. Iar unde exista un exces (ca in acest caz), stii deja ca ceva nu este bine cu alimentatia ta.
Iar daca mananca ceva de... hai sa spunem un burger 500 kcal si cartofi prajiti + cola, etc. faci mia; si asta doar la pranz + micul dejun cu ceva 500 kcal, si cu cina care sa spunem ca are peste 500 kcal + dulciuri si etc.; mereu va exista un plus, plus care se depune.
Si bineinteles, nimeni niciodata nu-ti va spune ca daca stai sub acea limita de 1500-2000 kcal nu vei fi normal sau ca nu mananci normal. Poti trai foarte bine si fara sa insumezi 2000 kcal per zi.

Um... sa inteleg ca tu nu reusesti sa citesti bine "de atunci corpul incepe sa isi incetineasca functia de digerare"? M-am referit la metabolism, care seara dupa ora maxim 8 isi reduce treptat activitatea (asta daca nu este supus unei treziri (unde tot incet va lucra)).
Tot ce am spus, am spus din experienta, nu vrajeli de 300 lei de la "nutritionistul" din coltul strazii sau de la farmacia inimii Catena. Eu fac asta zi de zi si nu reusesc sa pun ceva pe mine.

7 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Ar trebui sa mananci in jur de 1500 calorii (si mai scazi/cresti in functie de cum te simti si de rezultate), evita carbohidratii/grasimile, cauta mancaruri bogate in proteine, fa cardio si bea multa apa ca sa iti mai taie din pofta de mancare. Practic vezi cat mananci de obicei in fiecare zi, scade 500 calorii si treptat mai cresti. Sa nu mananci sub 1000 calorii (sau sa nu te infometezi) pentru ca risti sa te imbolnavesti si o sa fie mai rau. Astea sunt doar sfaturi, greutatea asta la varsta ta nu e normala, ar trebui sa te duci la un nutritionist ca sa fii sigur.

| siriusblack98 a răspuns:

La 12 ani si 100 de kilograme ar trebui sa vizitezi un doctor nutritionist. Ceva poate sa nu fie in regula din punct de vedere al sanatatii.Internetul nu este de competenta a ce ai tu nevoie. Diete si programe de antrenament poti gasi sute si mii dar sa nu te ajute.

| Kerre a răspuns:

In primul rand vreau sa te anunt ca nu exista "Antrenament pentru slabit" sau ceva pastila magica ca sa slabesti nu stiu cate kg. Principalul factor care influentiaza slabirea este ALIMENTATIA!, fara o alimentatie bine pusa la punct poti sa faci orice antrenament sau sa iei ceva "pastila magica" ca nu o sa slabesti daca nu esti intr-un deficit caloric. Pentru inceput ti-as recomanda o vizita la un Nutritionist.

Răspuns utilizator avertizat
| AndreiGhicaCristian a răspuns:

Înot.Stiu ca te dezvolta foarte bine fizic.