| AlbertoMadalin17 a întrebat:

Salut băieți și fete!
Vreau și eu sa întreb ceva ca n-am înțeles încă. Legat de deficit caloric eu am slăbit cam 13 kg intr-o luna și vreau sa întreb gen dacă mănânc 1.600 de calorii pe zi și fac activități gen fotbal, mers lung etc..ard calorii da, pai și după pot sa mănânc din nou adică se ard și pot mânca sa le fac din nou? Nu stiu dacă înțelegeți ce vreau sa spun.

Răspuns Câştigător
| costicj a răspuns:

Oricum după orice tip de efort care presupune pump-ul unei grupe musculare, trebuie să mănânci ceva bogat în proteine, pentru a da corpului șansa de a se recupera și a crește mai puternic în timpul de odihnă. Mersul lung este aproape inutil, deci nu e recomandat pentru activitate fizică pe plan sportiv.
Tu vrei să recuperezi câteva kg bănuiesc, nu?

| AlbertoMadalin17 explică (pentru costicj):

Nu nu vr sa le recuperez, sunt in deficid caloric și gen vr sa întreb dacă manac 1600 de calori și ard 400. după pot mânca iar 400 de calori și sa rămân in deficid caloric sau chiar dacă ard calori nu se pune ca și cum n as fi mâncat acele 400 calorii

| costicj a răspuns (pentru AlbertoMadalin17):

Păi dacă în momentul de față deficitul tău caloric se face în baza consumului tău în repaus, da, poți înlocui ce ai ars cu ce mănânci, pentru că rămâi fix la aceleași valori. Zic de repaus pentru că 1600 mi se pare extrem de puțin, deci mă gândesc că nu arzi cine știe ce pe zi.

| AlbertoMadalin17 explică (pentru costicj):

Ard cam 800 de calori pe zi sau mai mult ca joc fotbal fac antrenamente 2, 3 ore, ridic și greutăți acasă gantere, fac flotări etc mersi pentru răspuns ca nu știam eu mâncam și chiar dacă ardeam mult ma abțineam din a mânca..credeam ca nu le pot mânca din nou după ce le ard!

| costicj a răspuns (pentru AlbertoMadalin17):

Deci, dacă respecți aportul de calorii care rămâne la final de zi (sau total per săptămână, totul o sa fie foarte bine). Întrebarea mea este, cum e posibil să consumi doar 800kcal zilnic? Eu în repaus consum 2000-2400, repaus însemnând activitate casnică "trece ziua și nu faci nimic".

| AlbertoMadalin17 explică (pentru costicj):

Pe zi consum undeva la 1600 și fac și sport in fiecare zi, fotbal joc 2, 3 ore, greutăți 20, 30 de minute am o aplicație și îmi spune câte kcal sa consum zilnic sa fiu in deficid caloric și pentru înălțimea și greutatea mea pentru a ma menține îmi trebuie 2100 kcal și pentru deficid caloric rapid 1600 kcal

5 răspunsuri: