| Chinezu12345 a întrebat:

Ce proteine imi recomandati sa iau? Niste nume va rog! Sunt incepator si vreau sa cresc in masa musculara, am nevoie de ajutor. Fara raspunsuri inutile va rog. Cel mai bun raspuns primeste FUNDA! Multumesc anticipat!

9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Vrei nume de branduri scumpe am inteles : cauta proteine de la BSN (Germania), Muscle tech, Dymatize.
Preturile sunt pe masura dar pe langa Redis si Pronutrition (firme romanesti) sunt ca Maseratti pe langa Fiat daca intelegi diferenta metaforica.
In final nu exista ceva perfect universal pe tine trebuie sa te intereseze ca proteina sa fie dintr-o sursa cat mai pura si cat mai pura ea insasi, de calitate, ca asa sunt si prafuri chinezesti si uneori (nu toate cazurile) si pretul arata ceva adica ce poate contine o proteina la 2 kg la 50 de lei si ce continut are una la 1.5 kg la 300 de lei!? o sa ziceti ca platesti numele, ei bine NU.
Dar un produs care sa mearga si la mine si la tine si la x si la y nu exista, difera de la organism la organism pentru ca acolo se face descompunerea si a proteinelor si absolut totul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există așa ceva.
Dacă pui o întrebare inutilă, adică care nu te ajută, nu poți avea un răspuns util.
Cineva ți-a spus în mod eronat că o proteină pe care o bagi în tine se va așeza la tine pe mușchi și îți va crește masa musculară.
Cei care produc proteine pulbere pentru sportivi, și au interesul să le vândă, au creat acest mit, cu alte cuvinte această minciună.
Ca să îți crească masa musculară, dacă acesta este idealul dtale de frumusețe trebuie să ai o dietă echilibrată.
Dacă mănânci mai multe proteine decât ai nevoie, acestea nu se vor așeza la tine pe mușchi, ci le vei elimina prin urină, obligând ficatul să muncească mai mult, ca să le distrugă, și să facă din ele uree care apoi să fie eliminată. Grăsimea se poate depune, zahărul se poate transforma în grăsimea ta proprie, proteina, sau are nevoie de ea organismul sau se distruge și se aruncă, se elimină prin urină. Dacă vrei un răspuns mincinos, atunci cumpără proteină pentru sportivi. Dacă vrei un răspuns cinstit, mănâncă normal, fă exerciții fizice și va crește masa musculară.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu as da banii pe o dieta calumea.
Pe mancare, nu pe prafuri.
Fa-ti o dieta pe placul tau, cu multe proteine, si cand bagi mai mult asa, intr-o saptamana, poti baga si carbohidrati (paste, etc)
| sadrian46 asta il am la ignore, dar zice bine ce zice happy

| Paul754880338 a răspuns:

In intrebarea ta as inlocui cuvantul "proteine" cu cuvantul "suplimente" si ar fi ok. Dar daca l-as inlocui cu cuvantul "scurtatura" atunci ar avea si mai mult sens intrebarea ta. Sigur la fel ca tine multi incepatori cred ca asta este solutia minune, scurtatura ca sa aratam bine ( eventual ca cei de pe eticheta produselor respective) in timp scurt si fara bataie de cap.
Dar sa revenim la intrebarea ta cu "scurtaturile", daca imi permiti modificarea! Pai, raspunsul este o acolada mare si incepem :
Genoflexiuni, exercitiul ala pe care nu prea il face nimeni pentru ca e greu sau nu stie cum;
Indreptari, ala la care se intrec in a umple bara neglijand forma de executie;
Impins culcat cu bara, fara a implica si orgoliul masculin, ce te impinge sa incarci bara ca sa impresionezi pe cei din jur;
Invatarea temeinica a exercitiilor si executia corecta a lor;
Stabilirea unor scopuri realiste si a unui program eficient pentru atingerea lor, apoi meticulozitate in a il urma;
Informarea cat mai corecta si mai amanuntita despre alimentatie, despre minerale si vitamine, si nu in ultimul rand despre importanta apei, a odihnei;
Antrenamentul cardio, uitat de majoritatea, in fuga dupa masa musculara;
Si apoi daca daca nu ai obosit sau renuntat intre timp, cauta si informeaza-te singur despre suplimente ca sa poti lua tu decizia care ar fi bun pentru tine.
Ai mai avea nevoie de perseverenta, rabdare si ...mult succes, tinere! Iti dorim sa auzim de tine sau sa te vedem pe copertile revistelor de specialitate in viitor!

| IonutCG90 a răspuns:

Salut. Lactate, fructe si legume. Carne! Mananca tati, mananca si fa miscare si o sa ai si masa musculara. Sucuri iar e foarte bine. Sper totusi ca ti-am fost cat de cat de folos.

| Oliver24 a răspuns:

Herbalife formula 1

| Cosmin86 a răspuns (pentru Oliver24):

Ala e un complex de vitamine si minerale, NU de proteine.

| Oliver24 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu am si minerale si proteine. Tot de la herbalife si sunt destul de bune

| Cosmin86 a răspuns (pentru Oliver24):

Produsul recomandat de tine nu are proteine.