| Marcelian43 a întrebat:

Salut, ceva idei cum sa-mi dezvolt bicepșii, tricepșii etc acasa? Nu am timp sa merg la sala...alte exerciții benefice in afara de tracțiuni pentru brațe? Deja fac tracțiuni și flotări

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

1. Muschii NU se fac doar cu exercitii... cate fripturi mananci pe zi? Iti asiguri necesarul de 2 gr de proteina /kg-corp?

2. In general muschi acasa = aberatii de copii mici... ce echipament ai acasa? Ai niste paralele macar?

| Marcelian43 explică (pentru Cosmin86):

Am cateva gantere... vreo 5/6 de diferite marimi/greutati

| Cosmin86 a răspuns (pentru Marcelian43):

Adauga greutati la tractiuni si flotari, fa cel putin 3-4 tipuri.
Mereu cand POTI peste 8 repetari (gen la flotari, unde siguri poti peste) maresti greutatea. Pentru muschi trebuie sa maresti greutatea, NU numarul de repetari.

Cu gantere poti sa faci impins pentru umeri, flexii pentru biceps in ziua de tractiuni (sa storci ce-a mai ramas din el), extensii pentru triceps in ziua de flotari (din nou, sa storci ce-a mai ramas din el) si impins + fluturari lateriale/frontale pentru umeri.

Si repet: cate fripturi mananci pe zi? Fara nutritie poti sa te antrenzi 30 de ani la sala ca o sa arati cam la fel happy

| aXy99 a răspuns:

Nu vreau sa te dezamagesc, dar:
Tractiuni= spate (iar ca muschi complementari bicepsii)
Flotari= piept (iar cu muschi complementari tricepsii brahiali si deltoizii)
Flotarile pot fi facute pentru a lucra predominant tricepsul, dar nu sunt asa de eficiente pentru hipertrofie, deoarece se va obisnui corpul cu greutatea ta si le vei face degeaba.

| Kerre a răspuns:

Pentru a dezvolta o masa musculara bine echilibrata si dezvoltata nu ai nevoie doar de exercitii, 60% din toate rezultatele vin din alimentele pe care le consumi, ce mananci si in ce cantitati mananci. Daca nu dispui de ceva gantere sau greutati degeaba te chinui si faci flotari si tractiuni. Pentru a dezvolta masa musculara trebuie sa ii dai muschiului un stimul cu care nu este obisnuit, de exemplu daca vei faci 1 an flexii la biceps cu 10kg 3 seturi 12 repetari atunci muschiul tinta nu se va dezvolta, in momentul in care adaugi o repetare sau un kg atunci ii dai muschiului un stimul cu care nu este obisnuit si in acest fel se va dezvolta.