| Andreeaioan115 a întrebat:

Salut daca lucrez cu gantere de 3 kg imi cresc masa musculara?

16 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Ioana, faci serii nu prea lungi, si le tot repeti; dupa ce ajungi sa faci usor, treci la greutati mai mari, si o sa faci niste bicepsi de se vor scurge ochii altor fete dupa tine. Vor, nu vor. Dar normal ca trebuie sa si mananci, din ce vrei sa se faca muschii?

| mastadont a răspuns:

Nu. Pentru masă musculară ai nevoie de greutăți mai mari, trebuie să poți face până în 10 repetări. Dacă faci ușor 10 repetări atunci nu faci masă, faci fibră și trebuie să faci cât mai multe repetări.

| Andreeaioan115 explică (pentru mastadont):

Insa cu 4 kg fac masa musculara?

| mastadont a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Depinde de mușchii pe care îi ai momentan. Dacă cu patru kilograme nu poți să faci mai mult de 10 repetări într-o serie atunci da, e doar masă.

| Andreeaioan115 explică (pentru mastadont):

Sunt incepatoare happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru mastadont):

Masa = fibra. Masa musculara este alcatuita exclusiv DIN FIBRA.

Citeste o carte de anatomie inainte sa aberezi.

| Andreeaioan115 explică (pentru Cosmin86):

DAR TU ce crezi voi adauga masa musculara daca fac exercitii cu cu 2 kg? (incepator)

| Andreeaioan115 explică (pentru Andreeaioan115):

Scuze (3) kg

| aXy99 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Incearca sa faci cu ganterele respective (de 3 kg) cate repetari poti, pana la epuizare. Daca treci de 15 ar trebui sa cresti greutatea: 4 sau 5. Chiar daca alegi 5 si ti se pare putin cam greu, in scurt timp vei creste in forta si vei putea face mai multe. Depinde si despre ce exercitii e vorba si cat de corect le faci. Si eu pot face cu 2 gantere de 50 de kg la trapez, dar nu pot fac cu ele la biceps, spre exemplu. Pot face cu 30 kg la biceps, dar nu foarte corect, pot face cu 22 corect daca stau in picioare, dar daca stau jos si izolez bicepsul voi face cu greutate mai mica. Sper ca intelegi ideea. Depinde mult cum lucrezi si ce exercitii faci. Mai bine iti faci abonament la sala decat sa cumperi gantere, cresti repede in forta la inceput.

| mastadont a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu mă refeream la termenii folosiți uzual, mai du-te pe la sală dacă nu înțelegi. Masă se referă exclusiv la creșterea musculară accelerată iar fibră la tonifierea și întărirea mușchiului. Nimeni nu vorbea de anatomie pe aici, un subiect care cred că te depășește. Mușchii nu sunt alcătuiți doar din fibră, mai au și acid lactic, dar sunt sigur că nu știi ce e ăla și la ce folosește.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Andreeaioan115):

Nu o sa adaugi nici daca faci cu 4-5kg. Incepator happy

E mult prea putin.

| Cosmin86 a răspuns (pentru mastadont):

Iar te-ai exprimat aiurea... ai vrut sa spui "masa" = muschi + grasime, "fibra" = muschi fara grasime, spre exemplu.

Nuuuu, nu stiu eu de-astea... nu fac sala decat de la 16 ani (acum am 31) + participari la concursuri.

Mai cresti ma, inainte sa-mi raspunzi MIE.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deindata daca fac orice fel de exercitii fizice, si cu 1 kg o sa capeti masa musculara.In special daca esti incepatoare. Ideea este CAT TIMP faci zilnic si ce consumi pe langa.
Acuma vorbesc in general este mai potrivit sa lucre cu greutati mici care ajuta si la definirea masei musculare, adica dai jos din grasime.

| Kerre a răspuns:

Nu. Ca sa iti cresti masa musculara trebuie sa ii oferi corpului tau un stimul cu care nu este obisnuit. De exemplu daca vei face 2 ani exercitii doar cu 3 kg/10 repetari/3 serii atunci nu vei creste deloc in masa musculara. In momentul cand vei creste de la 10 repetari la 11 atunci ii oferi corpului tau un stimul cu care nu este obisnuit si va creste musculatura pentru a putea face fata la urmatorul antrenament. Corpul nostru e invatat sa se adapteze pentru a supravetui, in momentul cand ii oferi ceva cu care nu este obisnuit sa faca atunci va face tot posibilul sa se adapteze noilor cerinte. Asa este si la antrenamet, cand faci exercitii in fibrele musculare se produc niste micro-rupturi, o data ce consumi proteina care se regaseste in mancare va repara acele rupturi facandu le mult mai puternice pentru a putea rezista urmatorului antrenament.

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut, recomand sa incepi incet de la 4 si incet incet avansezi asta daca te tii de treaba atunci vei obtine rezultate in 2-3 luni.BFT

| jxfdjbc a răspuns:

Buna
Depinde de masa ta musculara actuala, daca este prima data cand te ai apucat de gantere, si esti cat de cat,, firav/a,, ca sa spun asa, da iti va creste