| Dublu0 a întrebat:

Salut.De curand am inceput sa fac exercitii fizice, pentru a-mi dezvolta muschii bratelor si muschii coapselor. Aceste exercitii constau in gantere, flotari, tractiuni, genoflexiuni si abdomene.
Vreau sa mentionez ca nu fac aceste exercitii la o ora fixa, si, unoeri, fac mai multe decat de obicei.
Incep cu 10 flotari, apoi 20 de gantere la ambele brate, apoi 20 de flotari, apoi iar 20 de gantere la ambele brate, si din nou 20 de flotari si 20 de gantere. Apoi incep cu cateva genoflexiuni, ca vreo 30. Tractiuni fac cate pot, incerc sa fac cam 8-10, iar apoi termin cu abdomene, cam 80-100.
Vreau sa spun ca atunci cand simt ca imi obosesc muschii, ma opresc. Muschii lucreaza mai tare cand ma dor? Adica e bine ca ma opresc?
Vreau sa-mi spuneti ce nu este bine din ce am zis mai sus, de ce, si cum as putea "remdia".
PS: Fac exercitiile destul de corect.
Multumesc pentru ca ai citit.

6 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Frate,incearca asa:25 de flotari, 30 de genoflexiuni, 20 de flotari, 25 de genoflexiuni, 15 flotari, 20 de genoflexiuni, 10 flotari, 15 genoflexiuni, 5 flotari, 10 genoflexiuni (astea fara pauza,doar daca ai obosit prea tare),dupa astea apuca-te de gantere,si nu doar un exercitiu cu repetari,dar daca doar atat vrei fa la fel,descrescator nu crescator, si nu uita de respirat si de baut apa in timpul exercitiilor, este foarte important, te ajuta sa nu obosesti asa repede, fara acestea obosesti cu 30% mai repede

| Daalalifnuunalif a răspuns:

Buna, eu consider ca este bine sa te opresti cand te doare, pentru ca nu este bine sa te fortezi sa faci febra musculara.

| RexCuParuCret a răspuns (pentru Daalalifnuunalif):

Este foarte bine sa faci febra musculare atunci distrugi muschiul si cu pauza si alimentatie bogata in proteine muschiul creste mai mare si devine mai puternic (nu se intampla din prima trebuie sa treaca cateva luni pentru a se observa diferente).

| UserAnonim98 a răspuns:

Pfff...
In primul rand: daca te apuci sa faci flotari, termini de facut flotarile si dupa incepi urmatorul exercitiu (si inca ceva, e bine sa faci 5 serii de flotari cu pauza de 3-5 minute intre serii; o serie = 10 flotari). Dupa ce termini de facut flotarile incepi si cu ganterele (faci 4 serii cu pauza de 3 minute intre ele; o serie = 20 repetari). Dupa incepi cu genoflexiunile (faci 2 serii; 1 serie = 20 sau 25 repetari, cat poti). La tractiuni nici eu nu am un numar de repetari anume (fac cate pot). La abdomene, iti recomand ca decat sa faci 100 odata si sa obosesti, mai bine faci 3 serii de abdomene(o serie = 50 abdomene; in total 150 abdomene), muschiul lucreaza mai bine.Inca ceva, sa faci 2-3 zile pauza intre antrenamente (daca faci zilnic antrenamentul, pana la urma o sa faci febra musculara de nu o sa mai poti sa faci nici macar 10 flotari). Pauza este foarte importanta pentru regenerarea muschiului, precum si alimentatia.
Iar dupa ceva timp, cand o sa vezi ca deja exercitiile anterioare devin prea usoare (deoarece iti creste masa musculara, precum si forta) mai bine mai adaugi o serie in plus de flotari/genoflexiuni/abdomene (repetari faci tot atatea; doar ca mai bagi o serie in plus) sau mai adaugi cateva kilograme pe gantere.

| Dublu0 explică (pentru UserAnonim98):

Multumesc de raspuns. la gantere, deja simt ca e prea usor. Eu fac toate astea acasa, si acum nu am gantere de mai multe kg.
Febra musculara vad ca nu fac. Adica, muschii mei sunt obisnuiti de la fotbal deja. As cauta un mod mai dificil pentru abdomene, ca pot face multe, si deodata si in serii.

| Ciubotarasu_Serban_1946 a răspuns:

E bine... Logic ca e bine ca nu te fortezi.