|

Salut.E adevarat ca atunci cand obtii rezistenta fizica arzi mai putine calorii? De exemplu, un sportiv care fuge 40 km pe zi mai consuma atatea calorii ca unul care dupa 3 km e rupt de oboseala. Am auzit ca odata ce obtii rezistenta nu mai consumi atat de multe calorii la antrenament.E adevarat?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

E partial adevarat,

Ideea este ca pe masura ce corpul se adapteaza la un anumit tip de efort, va face acel efort cu un consum caloric mult mai mic.

Sa luam spre exemplu un atlet de performanta si un om fara antrenament amandoi vor alerga sa zicem 1km in 5minute. Pentru sportivul de performanta 1km in 5 minute inseamna o plimbare in parc, nici nu va transpira prea mult, cand pentru unul fara antrenament va scoata limba de-un cot. astfel sportivul va arde mai putine calorii decat cel neobisnuit cu efortul.

Asta este odata. Pe de alta parte un sportiv de performanta se antreneaza la nivelul de intensitate care il avantajeaza pe el. El la antrenamente nu va fugi 1km in 5min ci in 3minute, atunci si el va arde cam la fel de multe calorii ca si cel omul obisnuit care a obosit alergand in 5 minute.
Aici am discutat despre caloriile arse in timpul antrenamentului ce depind in functie de efortul depus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Indiferent cat alearga si cine alearga tot la fel slabesti, daca nu ar fi asa ce bine ar fi nu ar exista foamete, caloriile sunt benzina corpului daca alergi 5km tu tot slabesti indiferent dupa cat timp, organismul se adapteaza dar repet daca esti in deficit caloric nu are de ales, adaptarea nu tine loc de foamete, ar insemna ca o data ce corpul se adapteaza gata numai slabim /ingrasam

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca sportivul face si sala atunci da. Daca insa doar alearga numarul de calorii care se pierd ramane constant, la fel si cu cel care merge doar la sala dar nu alearga.In ambele cazuri consumul de calorii va fi direct proportional cu intensitatea si dificultatea efortului depus. Sportivul nu va avea musculatura celui care merge la sala deci corpul va depunde un efort mai mare ca sa mentina acel efort. Pe scurt consumul de calorii este proportional cu activitatea care o desfasori si cat de usor/greu iti este.Deci cu toata rezistenta din lume, tot poti arde acelasi numar de calorii ca la inceput.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează