| Bogdanteascu a întrebat:

Salut, e cineva de aici familiarizat cu bulking & cutting? Puteti sa-mi spuneti ce reprezinta bulking-ul? Cam cate calorii trebuie sa mananc si ce fel de sport sa fac cat timp fac bulking, sa merg la sala normal?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| aXy99 a răspuns:

Bulking= surplus caloric
Cutting= deficit caloric
La bulking de regula faci sala, culturism, tragi de fiare.
La cutting faci orice pentru a arde kcal, de preferat continui sa faci sala pentru a-ti mentine masa musculara actuala.
Nu pot sa iti zic cate kcal sa mananci, depinde de rata ta metabolica, cantitatea de masa musculara, efortul pe care il faci zilnic etc. Trebuie sa consumi cu 10-15% mai mult decat la mentinere. La cutting cu 10-30% mai putin decat la mentinere.

| Bogdanteascu explică (pentru aXy99):

Si cam ce fel de sala sa fac la cutting? sa combin si cu banda/bicicleta /cardio sa ard caloriile mai usor, sau doar forta?

| aXy99 a răspuns (pentru Bogdanteascu):

Faci antrenamente de masa musculara (sau forta cum ii spui tu, dar nu 1-5 repetari, 5-15, poate 20). Nu trebuie sa scazi mult greutatile pentru ca risti sa pierzi multa forta. Este bine daca reusesti sa combini antrenamentele pentru masa musculara cu cele cardio, la finalul antrenamentului poti baga banda/bicicleta sau ulterior, chiar acasa, HIIT. Arzi kcal facand cardio, dar asta doar pe moment, deci activ, nu si pasiv ca si in cazul culturismului.

2 răspunsuri: