| Robertmihai133 a întrebat:

Salut. Eu alerg 1 km in 7 minute aproximativ. Știu că e foarte mult, dar nu am rezistenta deloc și după acel km sunt praf.Ce ar trebui sa fac?

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să continui să te antrenezi.

| AnastasiaK a răspuns:

Presupunând că baza bazei o știi (adică știi să alergi corect - cu un tempo constant, coordonat, amortizat, etc), inițial trebuie să crești progresiv distanța/timpul de alergare, apoi, după ce consideri că ai evoluat suficient, crești tempo-ul de alergare. Asta dacă te interesează alergarea în general. Dacă vizezi strict acel kilometru, în mod evident, crești treptat tempo-ul pe acea distanță și poți faci exerciții care să-ți dezvolte rezistența cardio-vasculară (de ex, pe 30m faci alergare lansată, iar la întoarcere sprint, apoi o tură mers și o iei de la capăt).

P.S. NU se fac antrenamente zilnice. În orice sport este necesară MINIM 1 zi de odihnă. Dacă activitatea asta e foarte solicitantă pentru tine (totuși nu cred că e cazul), poți să ai și 4 zile (adică, să zicem, luni, miercuri, vineri te antrenezi, restul liber).

| Mirel4412 a răspuns:

Nu ai rezistenta pentru ca nu faci in fiecare zi lucrul ala. Eu, care ma plimb de 7 ani cu bicicleta, pot pedala constant cu 25 km/h 100km, dar daca e sa alerg mai mult de 1-2 km nu pot ca simt ca mor. Antreneaza te in fiecare zi, nu incerca sa dai totul din tine pentru ca o sa obosesti muschii.

| Anonimm30 a răspuns:

Eu daca alerg 20 de metri obosesc... la 1km cred ca lesin

| krypton1234 a răspuns:

Salut, mananca si tu cu o ora inainte ceva bogat in proteine nu cipsuri ciocolata sau din astea bea si tu fresh dimineata si lasa zaharul eventual du te la sala fa picioare... Si continuati antrenamentul periodic nu o data la saptamana sau o data la luna zilnic frate zilnic.

| raspunsul07 a răspuns:

Sa nu mai alergi ca disperatu