| Dfghhghu a întrebat:

Eu joc baschet și în urmă cu o lună și ceva, am suferit o entorsa la glezna și am tratat-o acasă cu gheata și fașă. S-a vindecat, m-am reîntors la antrenamente până ieri când jucam baschet în curtea scolii și m-am accidentat din nou la aceeasi glezna și din păcate a fost mai rau deoarece nu mai puteam merge și acum sunt cu el în atela. Întrebarea mea este: ce trebuie sa fac sa joc baschet de acum înainte fără să mai am probleme cu glezna deoarece am citit că dacă se întâmplă odata se întâmplă mereu, stau cu gipsu o săptămână. Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Nătărău a răspuns:

Nu ai ce să faci decît să o menajezi pînă îți trece. Baschetul e sport extrem, am jucat profesionist și streetball, știu exact ce vorbesc. Mi-am stricat corpul aproape complet. Totul a început de la glezne, apoi genunchi, apoi spate (de degete de la mîini rupte nici nu mai vorbesc.). Pot să îți dau o indicație foarte importantă în legătură cu gleznele în schimb: mișcarea naturală a lor e doar "sus-jos" (adică vîrful-piciorului-întins, vîrful-piciorului-tras-către-tibie), în nici un alt sens nu trebuie să se producă mișcarea gleznei. Și nu mai umbla x-oș cu picioarele, știu că aia e tendința la jucătorii de baschet, cu aruncarea și alea-alea. Deci pe viitor trebuie să te concentrezi mai bine la felul cum umbli, poate trebuie să-ți schimbi stilul de joc cu care ai fost obișnuit pînă acum.

1 răspuns:
| Geaninapink99 a răspuns:

Nașpa rau de tot. Poti intreba medicul daca se va mai repeta chestia asta atunci cand vei juca din nou. Sau sa ai mare grija