| MarianPapuc98 a întrebat:



Fac sala de ceva vreme si am o problema. La mine creatina nu are efect. iau 5-6g pe zi si vad ca ridic tot atat, dupa 2-3 luni am intrerupt-o si am vazut ca tot la fel ridic...

De ce nu are efect?

3 răspunsuri:
| Omi777 a răspuns:

Salut! In dezvoltarea ta musculara si progresul tau in sala de forta creatina are un efect minim. Cel mai mult conteaza alimentatia. Mananca multe alimente ce contin proteine: lactate, carne, oua, branza trebuie sa ajungi la 1.5/ 2g de proteina per kg corp adica daca tu ai undeva la 60 kg trebuie sa mananci in jur de 100-120 g de proteina pe zi. Carbohidrati complecsi si nu uita de grasimi! Antrenamentul din sala de forta conteaza foarte mult. Nu suprasolicita muschii, fa exercitiile cat mai corect, fa exercitii compuse(gantere, haltere) si nu la aparate. Odihna conteaza in mare parte. Dormi minim 8 ore pe zi. Sper ca te am ajutat! Spor la antrenamente.

| Cosmin4Fit a răspuns:

Creatina este produsa in mod natural de organismul uman. Daca organismul tau considera ca nu e nevoie sa o asimileze, nu o va asimila.

O alta problema ar mai fi marca. Poti incerca mai multe marci si sa vezi daca obtii vreo diferenta. Ai aici de unde alege!

http://www.4fit.ro/category/suplimente-nutritive/creatina

In orice caz, daca nu-ti prieste, compenseaza cu alimentatie sanatoasa, multa apa si mult somn!

| STF94 a răspuns:

Degeaba iei 100 kg de creatina daca alimentatia nu e corecta si nu iti creste masa musculara. Si in 3 luni nu ai cum sa cresti greutatile foarte mult