|

Salut! Foloseste cineva o banda de alergat pentru uz casnic (nu din aceea profesionala). Ma tenteaza sa cumpar una mai mult pentru mers (in special pentru mama), dar as folosi-o si eu tot pentru mers (in zilele ploioase sau pentru perioada de iarna). Nu stiu de care sa iau in conditiile in care bugetul este limitat (in jur de 1000 lei daca este noua sau cel mult 400-500 lei second hand). Cele magnetice sunt ceva mai ieftine, din cate observ. Cele cu motor au preturi mai mari. Se merita cele cu motor? Cele fara motor solicita asa mult genunchii? Pe de alta parte, merge si una second hand (cum-s cele de pe olx, de exemplu)?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Bro.
Mersul pe jos face piciorul frumos. Este o zicala. Deci, orice banda ce se cupleaza la perete dar are o marime mult mai mare - detine si obtiuni de gen climbing- hill- mountain- cardio- warm up. Evident sunt mai scumpe dar merita. Cele mai mici sunt pentru batrani ce doresc putin miscare cam 15-30 minute pe zi. Un sfat, un abonament la o sala de fitness cu sauna, baie si aparate de fitness pro este mult mai ok decat o simpla/ pro banda. Consumul energetic si zgomotul pe care il face, iti poti face ''inamici'' pe vecinii tai ( asta daca stai la bloc). Plus mersul la sala este mult mai revigorant, cunosti lume noua, socializezi si buzunarul e acelasi cam cat ai pe o banda. Totusi o bicicleta pro este mai bunicica. Pe banda doar anumite kg trebuie sa ai ca sa te urci pe ea sa mergi.

| explică (pentru Moƒo):

Multumesc pentru raspuns. Sunt perfect de acord cu ce ai scris mai sus, sala e o optiune mai bune pentru mine, ca tanar... insa ma interesa mai mult pentru mama care e la o varsta, pentru a suplimenta miscarea de exemplu dupa fiecare masa. Locuind la bloc, nu e la indemana sa iesi la plimbare de 3-4 ori pe zi si atunci m-am gandit ca o astfel de banda, mai simpla, ar putea suplini nevoia asta, de aici intrebarile mele.

| a răspuns (pentru Daniel26):

Bro.
Gandeste-te la per total, in total, la tot ce vine: consum energetic, poate probleme cu vecinii in functie de cat de mare e zgomotul acelei benzi de alergat. Locuind la bloc, eu stiu unde in ce oras locuiesti, e posibil sa ai fie locatari ok sau in varsta (batrani). Daca spui ca nu prea ai pe unde merge, atunci o banda simpla, nu prea sofisticata cu trepte, doar de mers sau putin jogging e ok pentru parintele tau.