anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Help!
As vrea sa-mi imbunatatesc rezistenta la efort, dar la putere maxima!
Daca fac un antrenament cu alergat la putere maxima(sprint, probabil) ar functiona? Sau doar imi mareste puterea si coordonarea?
Daca este vreo substanta din corp care ma ajuta sa nu obosesc folosind efort maxim, atunci vreau sa ma antrenez sa am o fantana din aia(exagerat, stiu). Dar nu stiu cum.
Apreciez orice sfat util!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| cristi202 a răspuns:

Sprintul nu rezolva problema rezistentei la efort. Alergarile de fond, da. Incepe cu minim 1 km de alergare constanta, functie si de pregatirea fizica de care ai avut parte pana acum. 1 km pentru incepatori. Daca ai mai facut ceva miscare, minim 2-3. In timp, poti mari distanta, sau poti scade timpul, adica sa alergi mai repede. Sau poti incerca sistemul ce il aveam cand faceam sport de performanta: 1a-1p-2a-2p-3a-2p-3a-2p-2a-1p-1a, cifrele fiind minute, a insemnind alergare, p pauza. Daca reusesti sa il duci pana la capat, cu orice ritm (bineinteles, alergind, nu facindu-te ca alergi, cum vad pe unii ca zic ca o fac, dar ei mai mult se plimba, dau doar din coate si picioare), e ceva.
Sau, ca sa combini cu forta fizica, incearca o particica din antrenamentul celor de la SAS: o genuflexiune, o flotare, doua genuflexiuni, doua flotari, si tot asa pana la 10 si inapoi. Eu inca nu am reusit sa le fac happy, desi am ceva rezistenta fizica. Asta merge bine acum, iarna, cand nu prea poti iesi pe afara datorita vremii rele.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sprint-ul este de viteza, dar pe distanta mica si NU-ti mareste rezistenta.
Rezistenta iti poti mari asemanator cu antrenamentele la trupe speciale din armata (puscasi marini, legiunea straina etc.) unde se fac zilnic antrenamente speciale pentru rezistenta. Asta inseamna exercitii multe (de sala si de teren), conditii meteo si de teren de tot spectrul, asociat cu alimentatie diversificata la extrem.
Cu alte cuvinte: scopul este rezistenta la conditiile cele mai vitrege posibile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pf, nu pot evalua raspunsurile inca, toate sunt folositoare.
Nu vreau doar rezistenta, vreau rezistenta la efort maxim!
Sa presupun ca este acelasi lucru? Oricum ma gândeam la asta...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pãi rezistenta la efort se obtine prin pauze scurte si intensitate maxima. Dar unde? Cel mai bine ai face cu echpament intr-o sala de forta. Altfel nu ai cum sa ajungi la ofort maxim.
Poti incerca preparare fizica generala(GPP), prin diferite modalitati, dat la sac, inot, prowler sled pulls(daca gasesti asa ceva e super), franghie, dat cu barostul intr-un cauciuc, mersul fermierului, aparat de Vaslit.
Si metoda repetarilor, e simplu iti alegi un exercitiu si il faci cu greutati, de preferat genuflexiunile ca e mai greu si faci 3 serii a cate 20 de repetari, o sa fi aproape extenuat in mai putin de 5-10 minute.
Sau chiar un singur set la un antrenament cu un exercitiu, pâna la 100 de repetari, bine la 100 trebuie sa ajungi, Dar e altceva si recomand sa o iei incet.

| Sekim a răspuns:

Salut
Pentru a capata rezistenta nu trebuie neaparat sa alergi la maxim. Poti alerga la o viteza si un efort mediu si in timp cu mese potrivite si antrenament in fiecare zi poti ajunge la km de alergat fara sa obosesti

| Csander a răspuns:

Rezistenta nu se mareate prin antrenament "greu", ci prin antrenamente pe timp lung.
E vorba de timp, nu de putere.

| AlexandraHepâciupa a răspuns:

E vorba de timp.Antrenandu-te,in timp, rezistența va veni de la sine, dar nu merge sa forțezi peste noapte.