| Marius1902 a întrebat:

Ieri la sala am încercat sa fac pentru prima data genuflexiuni cu bara (de obicei le fac la un aparat) și cred ca am ținut bara intr-o poziție greșită. În loc sa o țin mai pe spate, în zona trapezului, am ținut-o undeva pe osul acela din zona cervicala. Am băgat 2 serii după care n-am mai făcut, fiindcă picioarele puteau mult mai mult, dar durerea pe care o simțeam la cervicala în timp ce lucram era insuportabila. Treaba e ca acum m-am trezit de dimineață și simt dureri în acea zona la anumite mișcări sau când apăs cu mână? Ce s-a întâmplat și cât durează aceasta durere? Mulțumesc anticipat.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Am mai auzit de un viteaz care a facut genoflexiuni cu bara - si a ramas paralizat.

Daca vrei sa faci genoflexiuni cu greutate, atunci ia pe spate un sac cu nisip (sau cu altceva), care se aseaza pe suprafata mare pe umar (nu numai pe coloana vertebrala)!

Inainte de exercitii de orice fel, intai fa gimnastica de incalzire pentru grupul de muschi si flexiuni care vor fi afectati!

| Violleta2022 a răspuns:

Dar incalzirea de dinaintea exercitiilor, de ce nu ti-ai facut-o?
Nici nu ma mir de ce ai facut intindere si ai durere, odata ce nu ai facut incalzirea muschilor, macar 5 minute de incalzire...
Acum este indicat sa iei un repaus de 7-10 zile, ca musculatura sa se refaca si sa treaca durerea.

| Marius1902 explică (pentru Violleta2022):

De unde ai tras concluzia ca nu am făcut încălzirea? Bineteles ca am făcut-o. Dar odata ce am lăsat greutatea pe osul acela de sub ceafa și am început sa fac genuflexiuni, simțeam efectiv durerea. Durerea nu este în musculatura, nu s-a întins pe o zona mai mare, ci ma doare doar locul acela pe care a stat bara (după cum am zis, e un os). Din aceasta cauza am vrut sa întreb în cât timp se va recupera complet.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Marius1902):

Pentru ca nu ai mentionat nimic de incalzire, de aceea m-am legat de ea. De obicei, intinderile musculare se fac din lipsa de incalzire, sau incalzire insuficienta ori incorecta.

| Violleta2022 a răspuns:

Dupa cum vad si Bula ti-a mentionat de incalzire, ca sa nu-mi spui doar mie, de unde am tras asemenea concluzii, odata ce s-a dedus ca nu ai facut deloc, daca nu ai mentionat-o si ai si patit-o.

| collapse2001 a răspuns:

Am patit la fel acum 2 ani cand m-am apucat de sala laughing trece dea sine. Trebuie sa incalzesti bine umerii, iar dupa aceea sa dai bara pe spate. Nu e nimic grav