| valcanbogdan a întrebat:

, în urmă cu câteva zile m-am apucat de sala si vreau sa iau proteine pentru creșterea masei musculare dar nu si grăsime, eu am 1.73 si 80kg sunt gras... am nevoie sa dau jos grăsime-a si sa las doar mușchii!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nevoie sa cumperi proteina sintetica ca sa-ti cresti masa musculara, pentru ca are o gramada de efecte secundare, manaca sanatos proteina animala si vegetale, sau salate, ca sunt f sunataose si au acelasi efect final: cresterea masei musculare, dar intr-un mod perfect sanatos.
Carnea slaba de pui, curcan, rata, peste, por, vita, pateul, ficatul de pui sau vita, limba fiarta sau gatita, oul - toate sunt PROTEINA animala, sanatoasa! - care NU are efecte secundare!~

Daca mananci 3 mese pe zi cu proteina cat jumatate de farfurie si alaturi ceva vegetale fierte sau aburite, ori salate, iti vei creste masa mulsculara foarte sanatos si natural, fara sa fii nevoit sa arunci banii pe chestii sintetice, care te ingrasa rapid, imediat cum opresti folosirea lor, afectandu-ti si dereglandu-ti sistemul hormonal.

| IonutP22 a răspuns (pentru Violleta2022):

Super raspuns

| AnastasiaK a răspuns (pentru IonutP22):

Atat de super incat jumatate e gresit (ca intotdeauna la ea). Ce efecte secundare au suplimentele cu proteine? De asemenea, te ingrasa rapid imediat cum nu le mai folosesti? Desigur, aberatii specifice unei doamne cu mentalitate de secol 18 care e speriata de ideea de suplimente. Plus, cu alea 3 mese pe zi de care zice ea iti va creste masa musculara fix la pastele cailor.

14 răspunsuri:
| Legion7X a răspuns:

Păi un om gras care face sală nu trebuie să ia proteine deloc tu trebuie să tragi de fiare natural 2, 3 ani astfel toată grăsimea se va elimina transformând totul în muschi.
Și în plus nu este bine să înveți corpul pe prostiilea acelea de proteine fă natural, și mănâncă consistent multă carne de vită macră, ouă, piept de pui, curcan, alune, arahide crude, lapte bătut, proteine din zer,brânză de vaci, somon, etc. Eu sunt mai mult adept al naturalului.
Asta este concepția mea și o să mi-o mențin indiferent de replici dacă vrei să nu ai probleme deoarece observi că totul este otrăvit în comerț.

Bănuiesc că nu vrei să ai mușchi așa repede prin substanțe ce influențează mușchi ci prin muncă de 2, 3 ani.
Nu te lua după unii că faci mușchi la paștele cailor pentru că ei sunt leneși și fără răbdare. Să ști că sunt destui care au făcut o masă de mușchi în mod natural adică ambiție și punere pe treabă în continuare sper să faci cum este original și de cuviință eu îți spun cum îți scoți în evidență adevărata muncă și rezistență.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Proteinele refac fibrele distruse de antrenament, ce treaba are asta cu faptul ca un om e gras sau nu?

| Legion7X a răspuns (pentru Cosmin86):

Se îngrașã mai rãu un om gras pune grãsime, ia în greutate.
Eu am spus pãrerea mea cã nu este bine obișnuiești organismul. dacã nu ar mai fi proteinele la pungã nu s-ar mai face omul solid?
Poate cã se face puțin mai greu din alimentație și necesitã un antrenament mai serios, dar cu toate acestea este și sãnãtos la fel că o plantã care își trage singurã proprietãțiile pentru dezvoltare atât cât este necesar și nu prin altele sisteme care grãbește procesul de dezvoltare fie el chiar tehnologizat de om prin diferite aparate ce oferã luminã, aer, sau anumite substanțe de dezvoltare.
În fine era un exemplu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Proteina ingrasa? Serios? De-aia se recomanda in perioada de definire, ca sa mentii masa musculara cand slabesti.

Mai documenteaza-te, tu probabil zici proteina la orice supliment.

| Legion7X a răspuns (pentru Cosmin86):

Dacã nu se ține de salã proteina da îngrașã la un om care este deja gras existã și riscul acesta deoarece organismul poate suferi anumite dereglări.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Ok, arata-mi un singur articol medical care sa sustina aberatiile spuse de tine.

Eu in 11 ani de sala si citit articole + seminarii de nutritie, etc. nu am vazut unul singur. Si am citit mii de articole.

| Legion7X a răspuns (pentru Cosmin86):

Https://www.divahair.ro/......e-in-dieta

Nu spun asta că am citit articole mi-au spus și alte persoane care au făcut sală.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Tu ai citit articolul? Acolo NU scrie ca ingrasa. "proteinele ingrasa" este la capitolul MITURI DESPRE PROTEINE.

"O dietă bogată în proteine poate să îngrașe dacă nu ești atentă la numărul de calorii și consumi numai surse de proteine care sunt și grase", observi? Se refera la alimente care contin SI GRASIME pe langa proteine.

Chiar scrie, la adevaruri despre proteine: "Ai nevoie de mai multe proteine dacă faci mișcare multă".

p.s.: am cerut articol medical... divahair NU este site de medicina sportiva (sau orice alt tip de medicina...).

Dar, acest articol, tot mie mi-a dat dreptate happy

p.p.s.: CITESTE un articol inainte sa-l dai ca exemplu

| Legion7X a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu am citit tot articolul articolul zice clar proteinele sunt foarte bune în corp dar nu trebuie să exagerăm deci sunt detalii pro și contra în acest articol.
Nu citii numai avantajele pe care le pune acest articol la dispoziție în favoarea ta legat de proteine citește-le și pe cele negative.

Dar mă rog nu putem să ne contrazicem amândoi pe un anumit subiect deoarece fiecare gândește diferit și se bazează pe principii diferite în anumite acțiuni.



1 Excesul de proteine este periculos

"De fapt, foarte mulți oameni consumă mult mai multe proteine decât ar trebui, mai ales raportat la nivelul de efort fizic zilnic. Dacă mai și suplimentezi aportul de proteine cu diverse suplimente sau pudre, nu faci decât să îți pui bețe în roate.
Consumul excesiv de proteine a fost asociat cu risc crescut de a face diabet. În plus, ar putea provoca osteoporoză, cancer, probleme cu rinichii și boli ale inimii"

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Foarte bine, dar cum definesti concret "exces"? Ca asta variaza de la persoana la persoana in functie de metabolism, activitati, stil de viata, etc.

p.s.: tu vorbeai de ingrasare, nu de "diabet" sau alte chestii, acolo ti-am aratat clar ca nu exista. Legat de celelalte, trebuie sa intelegem intai concret ce inseamna "exces".

| Adrian1555 a răspuns:

Uite care e faza
Iti zic din eperienta
Eu in vara aveam 78 de kg la 1, 73
Acum am 65 de kg
Treaba e ca nu poti sa slabesti si sa se vada muschii daca nu ai lucrat deloc pana acum
Daca slbeati o sa fii piele si os
O sa trebuiasca sa pui masa musculara si dupa sa treci la perioada de definire
Te pot ajuta si cu proteine
Daca vrei lasa-mi un msj cu numarul de telefon sau un cont de Facebook si te contactez eu
Si iti ofer detalii despre cum sa faci tot ceea ce am spus mai sus

| Ryaaan a răspuns:

Pai o sa slabesti in timpul sali, si nu faci asa usor muschi cu tot cu proteine ca sa ai muschi calumea trebuie 3+ de sala cu proteine!