|

Salut. Locuiesc într-un oraș mic si as vrea să mă apuc de arte marțiale.Problema e că singurele arte marțiale ce se practica aici sunt karate (shotokan) si judo(cred,dacă se mai face). Nici una din ele nu mă face să vreau așa mult sa mă înscriu.Am auzit că karate shotokan nu e așa efectiv fata de alte stiluri de lupta.De exemplu as prefera mai tare qwan qi do,taek wan do, etc.Sa continui cu karate in oraș sau sa caut in alte orașe SI sa fac naveta?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

De ce nu-ti place shotokan-ul? E un stil foarte eficient si dur.

Ai putea sa faci 1 an shotokan, pana inveti elementele de baza, si apoi, daca tot nu-ti place, sa te duci in alt oras la o alta arta martiala.

Cat timp nu ai practicat nici macar 1 luna, de unde stii ca nu e bun?

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Dur din ce punct de vedere? Se merge pe semi-contact, iar dupa fiecare lovitura se opreste lupta...

| a răspuns (pentru AnastasiaK):

Da, dar antrenamentele sunt destul de dure. Sau m-am uitat eu prea mult la tv laughing

| a răspuns (pentru AnastasiaK):

Apropo, am fost ieri la o lectie demonstrativa de karate goshin-do, mi s-a parut foarte misto, o sa incep sa practic.

Daca au asa ceva, recomand. Nu e pentru ring, e lupta fara reguli, cam toate atacurile am vazut ca sunt orientate spre punctele sensibile (ochi, gat, ceafa, rotula, etc.)

| a răspuns (pentru Cosmin86):

Adevarul ca am facut cand eram mai mic 2-3-4 ani de karate (shotokan). Si pana la urma,karatele nu sunt lupte in ring unde vin toate gorilele,karatele e mai fin,cu kata, etc, iar kumite au alt scop. Oricum, m-am reinscris si totul a fost ok, iar antrenamentele chiar sunt interesante.Imi pare rau ca nu m-am reinscris mai devreme big grin

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Aikido. Pentru acesta merită naveta până la Tokyo.