| trapping a întrebat:

Salut, m-am apucat acum 3 zile de sala, prima zi am facut doar brate aproximativ o ora jumate, 3 serii de 15 ori cu 30kg daca nu ma insel (cu gantere) iar a doua zi am facut picioare. A doua zi dupa ce am facut brate, bratele au inceput sa ma doara si nu le mai pot intinde complet. Prima oara am crezut ca e normal, ca e febra musculara, dar nu am mai avut niciodata asa dureri. Uneori ma dor fara sa fac nimic, dar dispare durerea dupa vreo 30 de secunde. Tin sa mentionez ca am 17 ani si iau niste proteine. Sfaturi? Dau funda.

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Nu ai ce sa faci, trebuie sa ai rabdare. Uneori febra musculara dupa o perioada lunga de pauza poate sa dureze si 5-6 zile.

Maine la sala faci ceva ce nu implica brate: abdomen, lombari, core workout, picioare, gambe, etc. Daca deja ai lucrat toate astea, pauza, nu te duci la sala. Sau te duci si faci cardio.

9 răspunsuri:
| Moonfl0wer a răspuns:

O oră jumătate brațehee hee e normal sa te doară așa deoarece mușchii tai nu sunt obișnuiți cu acest efort, mai ales că faci sala de 3 zile, iar de la primul antrenament te-ai apucat sa faci atât de intens și haotic, nu face nimeni o oră jumătate brațe faci maxim 4 exerciții diferite la fiecare grupă de mușchi.

| Cosmin86 a răspuns:

1. Zi concret cum te-ai antrenat pentru brate.

Exemplu la mine:
1. biceps:
- 4 serii tractiuni cu palmele spre mine, 6-8 repetari
- 3 serii flexii cu bara Z
- 3 serii ciocan cu gantere

2. Triceps:
- 4 serii flotari la paralele
- 3 serii extensii cu bara Z + superserie cu impins cu priza ingusta
- 3 serii flotari pe minge cu mainile apropiate

p.s.: ORICINE ia "niste proteine", si bunica, ca se gasesc in mancare.

PROTEINE = carne, peste, branza, oua, fasole, mazare, linte, naut, nuci, migdale, caju. Chiar si in orez si painea integrala se gasesc cateva.

| trapping explică (pentru Cosmin86):

Nu am facut cu bara, am facut asa:
3 serii flexii inclinate cu gantera, de 15 ori/serie
3 serii flexii la scripete cu funia, de 15 ori/serie (am facut asa la toate, nu voi mai mentiona)
3 serii flexii Zottman
Am mai facut si la aparate, din pacate am uitat cum se numesc. Era unul pentru brate si piept, trageai greutatile spre tine si la inca unul pentru triceps. 3 serii din fiecare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru trapping):

Prea multe serii, bratele au grupe mici. Pentru grupele mici faci maxim 10 serii, ideal ar fi 8. Si 15 rpetari e prea mult, mareste greutatea sa nu treci de 12.

Alege 2 exercitii pentru biceps, 2 pentru triceps si aia e.

In sportul asta mai mult NU inseamna mai bine.

| trapping explică (pentru Cosmin86):

Mersi, si inca ceva, ce trebuie sa fac acum pentru ca nu imi mai pot indrepta bratele (de la coate)? (maine trebuie sa merg si la sala).

| JUNNKiE47 a răspuns:

Cel mai probabil ligamentele/articulațiile tale de la brațe au suferit întinderi sau daune foarte mici care se resimt, presupun că fiind începător nici nu ai fost încălzit până a începe antrenamentul, pe de altă parte cred că nici nu ai un program de antrenament bine stabilit, având mai multe cunoștințe în acest domeniu, îți recomand să faci antrenamente full-body, nu du până la epuizare corpul cu o greutate mare, încearcă să adopți o formă cât mai corectă a exercițiilor, STOP EGO LIFTING.

| JuNNNNkie69 a răspuns:

Aici pot fi mai mulți factori, ori că ai forțat tu prea mult brațele într-un timp prea scurt ori din cauza proteinelor, depinde și în ce cantite le iei...Cu timpul ai să te obișnuiești happy Succese!

| Cosmin86 a răspuns (pentru JuNNNNkie69):

Serios? ori din cauza "proteinelor"? ce treaba au?

| trapping explică:

*Edit* Nu am facut doar gantere, am facut tot ce tine de brate cu mai multe aparate. Biceps, triceps, etc.