| MarcuPopescu a întrebat:

Salut,m-am apucat de sala de o săptămâna, am 15 ani 1, 75 și 60kg, câteva sfaturi de început m-ar ajuta orice.Nu vreau sa ma fac c mare, vreau sa am un corp bine definit bineînțeles după mult ani de munca.

2 răspunsuri:
| ArmyCaptain28 a răspuns:

Avand in vedere greutatea si inaltimea ta, te poti apuca direct de construirea masei musculare. Fa-ti un program bine stabilit (poti sa cauti pe Internet unul sau pe YouTube), pune mult accent pe alimentatie (incearca sa mananci peste 2500 de calorii daca vrei sa adaugi masa musculara) si nu in ultimul rand, odihneste-te corespunzator, fa-ti un program bine stabilit de somn (corpul tau are nevoie de regenerare, iar muschii vor creste doar in timpul de odihna).

Pe plan alimentar, iti sugerez sa eviti prajelile, sucurile, bauturile alcoolice, dulciurile, consuma mai cu moderatie fructe si legume, incearca sa mananci cat mai multa mancare gatita si evita sa mananci seara sau chiar noaptea.

In timp ce te antrenezi, consuma multa apa, in functie de grupa musculara pe care o lucrezi, adapteaza greutatea in functie de preferintele tale. Ex:
- daca vrei sa adaugi masa musculara, poti face serii cu greutati cu care poti face 8, maxim 10 repetari.
- daca vrei sa creste in forta, poti face serii cu greutati mari cu care poti face cateva repetari, nu mai mult de 6, chiar si o repetare este suficienta in unele cazuri in functie de exercitiu.
- daca vrei sa cresti in rezistenta, poti face serii cu greutati mici cu care poti face multe repetari, peste 15.

Iar ultimul sfat pe care ti-l dau, ai 15 ani, ai grija ce exercitii executi! Te afli la o varsta frageda si te poti accidenta rapid. Evita momentan indreptarile cu bara, genuflexiunile cu haltera cu greutate mare, presa pentru picioare cu greutate mare, presa la haltera pentru umeri.

| marius9hdd a răspuns:

Salut, da-mi un email la : hyphy.fitness23@gmail.com iar eu te voi ajuta in legatura cu orice nelamurire