anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, ma antrenez zilnic acasa de aproape 2 ani, ma gandesc sa imi cumpar pentru prima data un gainer sau whey protein (am auzit ca astea sunt pentru crestere in masa si muschi).
Pentru cei ce au folosit sau stiu despre ele, ce imi recomandati?

6 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Muschii se dezvolta in zilele de pauza, doar incepatorii fac "zilnic", sau copiii pampalai si firavi care cred ca asa devin masivi.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu voi incepe sa vorbesc despre alimentatie sau program de odihna/antrenament, vreau sa cred ca dupa 2 ani stii cat de cat cu ce se mananca sportul asta.Ce vreau sa spun in schimb este ca trebuie sa renunti la a te mai antrena zilnic pentru ca muschii vor intra intr-o stare de stagnare (deja sunt sigur ca au si intrat si d-aia vrei sa apelezi la suplimente).In privinta proteinelor iti recomand un gainer din 100% proteina din zer.Este mai ''light'', si e un starter bun.Iar de consumat eu iti sugerez sa il consumi dupa antrenament, nu inainte.

| StrongHeart a răspuns:

Iti recomand sa te antrenezi in continuare, nu conteaza ce bagi in tine.

| AnastasiaK a răspuns:

Să te duci la sala. Alea nu-s soluți magice, ci pur si simplu, pe intelesul tau: mancare concentrata. Daca tu nu cresti cu ce faci acasa, inseamna ca nu faci nimic pentru masa musculara, iar atunci poti sa iei si mama suplimentelor si tot n-ai sa cresti.

| TheIceFury a răspuns (pentru AnastasiaK):

Raspunsul tau ma ajuta foarte mult, nu e ca si cum as sti si eu ce sunt suplimentele

| TheBoyTheCool24 a răspuns:

Dacă nu ai rezultate și zici că antrenamentul este eficient, verifică alimentația. Vezi de câte ori mănânci pe zi, ce mănânci, ș.a.m.d

Suplimentele le folosești numai în cazul în care nu ți-ai atins necesarul de nutrienți din alimentație, suplimentele fiind ca un surplus dar nu te baza 100% pe ele.

Personal, am folosit BCAA și Whey de la GymBeam iar după ceva timp urma să-mi dau seama că nu mâncam ce trebuie, nu mă antrenam corespunzător și mă bazam mai mult pe suplimente, ceea ce-i un lucru total greșit. Dacă îți atingi necesarul proteic din alimentație, suplimentele sunt o risipă de bani.