| UnȚurțureFrumos a întrebat:

Măi, m-am apucat de alergat de ceva timp (O lună, o lună jumătate) și am ajuns să alerg vreo 500m maxim, cu greu (imi iese sufletul din mine happy ), si as vrea niște sfaturi, cum să alerg, cât să alerg, de câte ori să alerg pe săptămână etc. Plus că am niste mici probleme care trebuie rezolvate cum ar fi:
- Îmi obosesc picioarele, nu prea le mai simt.
- Shin splints, ma doare tibia câteodată
- Mă doare splina (stanga sub costă) și/sau bila (dreapta sub coastă), uneori tot abdomenu.
- Rămân fără aer chiar daca alerg extrem de ușor
Am 16 ani, sunt băiat, 184cm și 81 - 79 kg, fost sedentar (și acum mai sunt, dar mai puțin).
Mulțumesc!

4 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

E clar ca sedentarismul te trage in jos
in locul tau m-as apuca de ceva gimnastica aerobica inainte sa fac alergari, este mult mai light decat o alergare si poti sa faci cate putin
sau cel putin as merge pe jos in ritm semi-alert (nici pas de plimbare, nici nu te grabesti nicaieri)... dupa cateva saptamani in care maresc distanta pe care merg, treptat, atunci as incerca alergari

| elcosmin a răspuns:

Pai vezi asta este treaba, ai avut un stil de viata inactiv si acum ai inceput sa alergi. Corpul tau trece prin niste transformari, care se simt. Pentru inceput trebuie sa te obisnuiesti cu miscarea, sa treci de la incet la greu. Dupa cum am spus, corpul tau nu este obisnuit cu miscarea, trebuie sa-l iei usor si sa ai rabdare cu el. Alearga incet, pana obosesti nu te forta! Obosesti, iei cate o pauza, iar alergi. Si incearca sa mananci si tu chestii sanatoase. Prin asta ma refer sa lasi cipsurile kebabul si altele asemenea si sa mananci ce iti da mama! Sper ca te am ajutat, bafta!

| Edmonds2342 a răspuns:

Ia-o ușor. Nu poti alerga kilometri în doua luni, dacă pentru început alegi abia câteva sute de metriwinking

| laurentiutirei a răspuns:

Salut descarca o aplicatie care iti numara km calorile etc
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.runtastic.android&hl=ro
Laso mai usor cu alegratul de ce vrei sa faci asa mult cardio! la 79 kg nu esti gras la inaltimea de 1.84 cm
greutatea ta maxima poate fi de 85 kg
la 79 ai o greutate ok nu esti supra ponderal incearca sa te duci la o sala si lasa alergatul prea mult alergat iti poate da dureri de genunchi si de glezne!