| Jechi a întrebat:

Salut, mi-a iesit la analize ca am anemie prin lipsa fierului..am primit tratament de la doctor dar nu stiu ce stil de viață sa am ca sa scap mai repede de anemie..trebuie să stau toata ziua in pat si sa ma odihnesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salutare! Și eu am avut probleme cu anemia, chiar recent, acum 1-2 ani. Ce pot să îți zic e că nu am pus prea mult accent pe chestia asta, nu că ar fi un lucru bun. Doar că nici nu știu ce să zic, cred că eram mai dezinteresat. Nu mai țin minte dacă am primit tratament sau nu. Chestia e că am reușit până la urmă să scap de anemie, fiindcă la ultimele seturi de analize nu mi-a mai ieșit nimic. Aici cred că e efectul stilului de viață pe care l-am schimbat puțin, nu cu gândul la anemie, dar care a ajutat la eliminarea ei. Am început să am un program de somn mai regulat, să mănânc mai sănătos și să fac ceva mișcare. Încercam să nu mai stau noaptea înainte de culcare pe telefon, calculator, televizor și făceam activități care mă linișteau și mă ajutau să dorm bine: mă relaxam, mai citeam puțin, mai învățam pentru ziua următoare la școală. Începusem să nu mai mănânc cu mai puțin de 2-3 ore înainte de culcare și să mă pun să dorm pe la 10-11, alteori 9. De mâncat, mă gândesc că în general multe alimente sănătoase te pot scăpa de anemie. Eu unul mănânc sfeclă roșie la masă deseori. Mai mănânc mămăligă de care am auzit că e bună pentru mai multe lucruri, nu doar anemie - nu erau proști strămoșii noștri și nu trăiau degeaba mult. Am redus, puțin totuși, consumul de pâine și de multe ori beam apă cu puțin timp înainte de masă și la 10-20 min. după masă. În rest m-am axat tot pe alimente sănătoase ca spanacul, cartofii fierți sau copți, nu prăjiți, dovlecel etc. Mișcare m-am pus să fac pur din dorința de a mă dezvolta. Nu cred că statul în pat toată ziua e calea de a scăpa de anemie, dar poate greșesc pentru cazurile severe. Nu am făcut cineștie ce, dar cred că m-a ajutat. Făceam planșa, flotări, genuflexiuni, mai alergam, mergeam cu bicicleta mai mult, dar înainte de toate făceam și încălzire, și apoi toate exercițiile încercam să le fac cât mai corect.

Aici ți-am povestit cam stilul meu de viață pe care l-am avut atunci și acum, gândindu-mă că poate te va ajuta. Nu e neapărat să te iei după ce am spus. Poți căuta și tu pe net, că e plin de informații de genul. Sănătate!