| CosminIonut77 a întrebat:

Salut, mi-am facut un abonament la sala si am fost 3 zile, de luni pana miercuri si am vrut sa iau o pauza de o zi. Miercuri seara am inceput sa am o febra musculara ingrozitoarea. Noaptea nu prea pot sa dorm din cauza febrei. Daca va ajuta cu ceva am febra la maini (de la cot la incheietura nu stiu cum se numeste), la abdomen, la trapez, la umeri, la ceafa, la spate si picioare. Am inceput sa iau niste pastile pentru febra si parca ma lasa pe moment sau nu stiu. Ce as putea sa fac? P.S nu vreau raspunsuri gen "du-te la doctor/spital etc.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Curcumin, the bright Orange-colored molecule found in turmeric, can reduce pain. A 2015 study published in the "European Journal of Applied Physiology" found that men experiencing severe leg muscle pain who were treated with curcumin saw a reduction in pain.
Nutrient powerhouses like berries, cherries and plums help eliminate waste in the muscles.
Leafy greens reduce inflammation, lower cortisol levels and improve hydration.
Watermelon, potatoes and pineapple are all high on the glycemic index. These foods replenish glycogen in your muscles to aid in tissue repair.
Salmon, almonds and eggs are all solid sources of good-for-you protein. Almonds have been shown to accelerate repair of damaged tissue.
And, of course, don’t forget to hydrate. The Food and Nutrition Board recommends women consume 2.7 liters (91 ounces) of water each day. Active individuals need even more.

From fitness novice to expert, anyone can experience muscle soreness. Follow these tips, eat a balanced diet and don’t let a little soreness keep you from working hard toward your fitness and health goals.

Intelegi?

Ca fructe de padure, cireșe și prune ajuta si multa apa,lubenita iar e buna,ouale,somonul,pestele, nu sta pe loc si fa yoga, relaxarea muschilor, e ceva normal la inceput, eu unu fac culturism o zi pauza o zi

| CPAElites a răspuns:

Inseamna ca faci ceva gresit.
De fiecare data cand te duci la sala faci aceleasi exercitii?
Cat timp stai la sala?
Presupun ca faci prea multe exercitii si nici macar nu ele faci corect.
http://www.culturism.ro/

| Alle23 a răspuns:

Esti la inceput, de asta suferi laughing
Serios acum, si eu la inceput, cand faceam niste exercitii acasa, urmatoarea zi eram praf, si trebuia sa urc scarile la scoala si nici nu puteam si radeau astia de mine laughing Din cate am citit pe net mai demult, ia o aspirina inainte sa incepi 'programul', si poti sa faci si o baie cu apa calda, te mai linisteste
Bafta multa si sper sa vezi rezultate

| Alle23 a răspuns (pentru Alle23):

Cu timpul te vei obisnui cu acest sport si corpul nu va reactiona asa

| Ingognito a răspuns:

Eu ca sa scap de febra ma spălam cu apa rece, daca te speli cu apa calda pe moment te simți bine dar după te doare si mai rău

| Simonasimona1992 a răspuns:

E o reactie a corpului normala.
Muschii nu sunt antrenati.
Nu ai ce sa faci la doctor/spital.Te vei reface in cateva zile.O saptamana poate daca zici ca e asa de urat. Dar totul e ok
Tot ce poti face tu e sa ajuti corpul: hiratare buna, poti da cu niste unguente gen Diclofenac, Rumalaya, Sindolor, Voltaren etc. Baile calde ajuta. Poti sa masezi usor zonele afectate.
Iti va trece.
Daca esti incepator in domeniul sport, incearca sa iti faci un program care creste progresiv in intensitate si numar de repetari.
Bafta!
P.S: Somnul este una din cele mai eficiente metode de recperare!

| blond1x a răspuns:

Salutare! Este absolut normal să faci febra corpul fiind "neîncălzit", să-ți zic ceva, 3 zile pe săptămână e bine dar, trebuie să ai pauze, că să lași muschii să se odihnească... daca tu te duci în fiecare zi și faci aceleași exerciții sau aceleași grupe de mușchi, chiar nu o să vezi cine știe ce "progres"!

| Alexuca24 a răspuns:

Imediat cum vii de la sala ia o aspirina, iti va potolii durerile

| CosminIonut77 explică:

Ideea e ca eu am facut sala in fiecare vara si fac si acasa dar nu am patit asa