anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Nu pot sa scap de grasimea de pe talie? Nu trebuie sa dau mai mult de 3-4kg jos, dar nu se duc deloc. laughing Am facut exercitii un an, o zi da, una nu si degeaba. Paine nu mananc, dulciuri rar si tot nu reusesc. Tot corpul sunt definit, maini, picioare, piept, doar in zona buricului am probleme. Se vad patratelele de pe abdomenul superior, dar la inferior nimic... grasime.
Vreau si eu un program sau o dieta ceva care m-ar putea ajuta. Sau cum ati scapat voi de grasimea de pe talie.
Mersi! happy

Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

Poate ai un metabolism mai ciudat.

In primul rand, reduci carbohidratii/glucidele la 0.8gr/kg, proteinele la 2gr/kg, iar de grasimi mananci normal. Daca in 3 zile respecti dieta asta intrii in starea de cetoza, ficatul si muschii se vor golii de depozitele de glicogen(nu vei pierde masa musculara), si vei scapa de apa tinuta de glucide(undeva la 2grame de apa la fiecare gram de glucide, practic scapi de vreo 3kg). Din a 4-a zi eficienta arderii grasimilor se ridica pe la 50%, corpul nu mai are nevoie de glucide pentru ca transforma o parte din proteine in glucoza prin procesul de gluconeogeneza(are nevoie doar la cateva organe deci cantitate mica. In a 7-a zi eficienta se ridica la 95%, practic corpul va arde grasime cu foarte mare usurinta, si nu vei mai avea pofta de dulce aproape deloc.

Este important sa ridicam si sa scadem caloriile si glucidele treptat, pentru ca dupa un timp indelungat in care nu ai consumat glucide, si apoi mananci o cantitate mare, corpul va tinde sa stocheze glucidele si iti va fi foame tot timpul.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Analize de glicemie, dozajul hormonilor tiroidieni și vei afla mai multe despre motivul posibil al depunerii de grăsime în zona abdominală.

| aXy99 a răspuns (pentru sadrian46):

Motivul e evident. Acolo se depoziteaza ea la majoritatea barbatilor laughing
Daca a zis ca are patratele in partea superioara poti deduce foarte usor ca deja e slab.

| Cosmin86 a răspuns:

E complet irelevanta faza cu painea, poti slabi si mancand paine zilnic.

Zi ce mananci, NU ce nu mananci. Dar CONCRET.

Răspuns utilizator avertizat
| TimSem a răspuns:

Răspunsul lui Frank51 este foarte bun. Dincolo de soluția lui, ce am făcut eu a fost să țin post de 2-3 zile legate în care consumam doar apă.
Nu eram gras, ci aveam grăsime pe abdomen. Astfel am reușit să scap de „burtă". Prima-a doua experiență de post e mai provocatoare, dar apoi devine parte din rutină. Da, fac asta în fiecare lună de vreo 10 luni. După ce am pierdut grăsimea respectivă am continuat, și acum doar mă mențin. Nu vei pierde din greutate la nesfârșit.
Testează! Păcat de mușchii la care ai lucrat happy (Asta e partea la care trebuie eu să lucrez!)