|

Salut, peste o saptamana imi voi face abonament la sala si voiam sa stiu cum ar trebui sa lucrezi grupele de muschi, adica daca le faci pe toate intr-o zi sau faci intr-o zi picioare, in alta piept? Si as dori si cateva sfaturi. Multumesc anticipat!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Luni -Piept,Triceps, Umeri
Miercuri-Spate, Biceps, Trapez
Vineri-Picioare, Abdomen, Gambe

E foarte bun programul.L-am pus Luni si Marti asa cum este pentru ca multe aparte de acoli iti lucreaza aproape toate grupele din program daca stii ce zic

Funda te rog. Sper ca te-am ajutat

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa tii cont de cateva reguli. Exercitiile anaerobe se combina cu cele aerobe (ex. hipertrofie cu cardio). Intre exercitii pentru aceeasi grupa de muschi se lasa o pauza de minim 24 de ore, de preferat 48, pentru eliminarea acidului lactic si hranirea corecta. Inaninte de a incepe exercitiul propriu zis, incalzirea pe toate articulatiile si toate grupele de muschi, minim 15 minute, indiferent ce grupe lucrezi in acea zi. Dupa exercitiile propriu zise, intinderi pe toate grupele pentru drenaj limfatic si eliberarea de acid lactic, pentru sanatate articulara si postura corecta, pentru sistemul nervos. Poti sa combini oricum grpele de muschi, atata timp cat respecti regulile de mai sus. Nu exista nicioda dovada in sensul interdictiei de a combina o grupa din partea usperioara cu o grupa de la picioare, de exemplu. Singura conditie este ca dupa fiecare exercitiu sa faci o intindere. Pentru a stimula productia de substrante chimice precum endorfina, dopamina, serotonina, de obicei este nevoie ca antrenamentul sa dureze minim 30 de minute, dar nu mai mult de 45-50, fara partea de incalzire si stretching. Atentie la alimentatie, ins pecial in perioada de hranire amuschilor, sa te asiguri ca ai suficint aport de glucide si apa. Cel mai important aliment al tau sa fie apa, urmata de glucide (bune, nu mono si dizaharide, polizaharide) si in final de proteine de calitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ralena):

Multumesc foarte mult de ajutor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prima saptamana lucrezi tot corpul.O sa iti faci abonament sa te duci in fiecare zi sau de 3-4 ori pe saptamna ca iti fac eu un program?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Antonio_Gabriel_1999):

De 3 ori pe saptamana

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Antonio_Gabriel_1999):

Multumesc mult

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează