| Cristi112 a întrebat:

Salut prieteni! Am și eu nevoie de un sfat! Am 22 de ani, am 1.83 m, 115kg, fire atletica, (mulți nu îmi dau mai mult de 90kg ) ideea e ca eu vreau sa slăbesc dar și sa pun masa musculara, aveti idee dacă țin dieta o sa îmi pierd și din masa musculara? Menționez ca merg la sala de 4 ori pe săptămână și fac și cardio de o luna de zile. Mulțumesc!

11 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Ca sa pui masa musculara, nu trebuie sa fii in deficit caloric. De exemplu daca ai nevoie de 2500kal, iar tu mananci 3000kal, compensezi ca faci cardio si mergi la sala, asta ar fi minim -1000kal, deci esti in deficit caloric cu 500kal.

| Sn4k3 a răspuns (pentru Frank51):

El trebuie sa se defineasca/slabeasca intai pentru ca deja are mai multe kilograme decat e nevoie si pentru asta e nevoie sa fie putin in deficit caloric si sa mai taie putin din carbohidati, dar pentru a nu pierde din masa musculara, trebuie sa manance destule proteine.

| Sn4k3 a răspuns:

Fii in deficit caloric, fa sala, mananca multe proteine si o sa pui masa musculara.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Sn4k3):

"fii in deficit caloric (...) si o sa pui masa musculara" laughing Iar daca va fi in surplus caloric o sa slabeasca, nu?

| Sn4k3 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Am vrut sa zic ca o sa poata se defineasca si chiar sa-si dezvolte muschii daca mananca destule proteine si face sala si in acelasi timp sa slabeasca daca mananca mai putine calorii.

| MynameisRoxana18 a răspuns:

Nu pierzi din masa musculara, pentru ca si eu fac si antrenoarea mea mi-a zis...te pup

| Metalhead001 a răspuns:

Salut, ca sa slabesti si sa pui masa musculara trebuie sa mananci 2.5 grame de proteina pe kg si sa faci si cardio, iti recomand niste BCAA-uri si Carnititna ca suplimente, dar asigura-te ca iti iei proteina zilnica!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Metalhead001):

Alt "specialist" in sport laughing

In primul rand, slabitul se face prin DEFICIT caloric, dezvoltarea masei musculare prin SURPLUS caloric. Desigur, daca stii cum sa consumi mai multe si mai putine calorii in acelasi timp, nu e nicio problema. laughing

In al doilea rand, 2, 5g de proteine pe kg corp e prea mult, mai ales daca nu vorbim de antrenamente de forta. In perioada de definire in general se consuma 2g pe kg corp, dar alimentatia te ajuta doar daca ai si antrenamentul, nu functioneaza una fara alta.

In al treilea rand, prin cardio nu pui masa musculara. Cardio ajuta la slabit pentru ca in timpul practicarii se ard multe calorii.

In al patrulea si ultimul rand, chestia aia pe care ai incercat sa o aduci tu in discutie este CARNITINA, nu carnititna.

| Metalhead001 a răspuns (pentru AnastasiaK):

OK, am facut o greseala gramaticala, e evident ca ai nevoie de deficit caloric pentru a pierde grasime, dar de asemenea ai nevoie de mai multa proteina pentru a nu pierde masa musculara, ar fi super ok daca te-ai documenta inainte sa arunci cu pietre, cat despre specialist, daca vrei iti dau Facebook-ul meu si facem o comparatie intre noi, vedem cine arata mai binewinking

| Bernii a răspuns:

Salut,îți recomand produsele de la MyProtein, sunt foarte bune, cu ele poți tine dieta si nu pierzi masa musculara, așa întărești mai mult.

| Vizuroiu_Madalyna_1997 a răspuns:

Salut. Poți merge la un nutritionist, te va ajuta cu o dieta pentru ce ai tu nevoie.