| Andrei4k33 a întrebat:

Sunt băiat, am aproape 17 ani, 1.88 înălțime, 77kg si un corp destul de masiv, adică am si ceva masa musculara nu doar grăsime însă încerc de ceva timp sa scap de grăsime din partea de jos a abdomenului, acolo nu reușesc deloc sa o dau jos si asta mă împiedică foarte mult sa imi iasa in evidență six packul. Mănânc destul de echilibrat, undeva la 1500-1700 de calorii pe zi, sunt in deficit caloric, fac in fiecare zi 30 de minute cardio in care sar coarda și ard undeva la 500 de calorii. Problema mea cea mare e ca urăsc din tot sufletul exercițiile pentru abdomen, nu pot face multe repetari, nu știu dacă le execut bine pentru ca imi e greu să incordez abdomenul in timpul exercițiului și de multe ori zic ca ma apuc pe lângă cardio sa fac si exercitii pentru musculatura abdomenului însă după 2 zile cedez si rămân doar la cardio. Intrebarea mea este as putea sa slăbesc doar din cardio si sa scap de grăsimea aia de pe abdomen si sa mi se vadă cât de cât six packul? Sau am nevoie si de exercitii pentru a lucra abdomenul pentru a fi vizibil? Nu am menționat că am undeva la 18/19% nivel de grăsime corporala si daca fac ceva gresit din ce am spus mai sus m-as bucura enorm daca m-ati corecta si mi-ati spune ce as putea face sa îmbunătățesc. Multumesc mult!

5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Exercitiu. Munca. Perseverenta.
In bodybuiding, se stie ca pentru definirea muschilor e nevoie de munca asidua asupra grupei de muschi pe care ii vrei mai bine definiti. Mi-e teama ca trebuie sa faci ce nu iti place, sa iti lucrezi special abdomenul. Dar asa poti vedea si cit de mult il vrei definit. Daca chiar vrei, vei sti sa te mobilizezi si te vei apuca de treaba. Nu conteaza ca nu poti face multe repetari, asta inseamna doar ca muschiul nu e lucrat. Eu cand am inceput sa fac tractiuni la bara cu bara la ceafa nu faceam mai mult de doua repetari, dupa mai bine de un an am reusit sa fac 7-8, desi inca eram destul de slab (eu am inceput la 66 de kg si 1, 98 m inaltime, si am ajuns dupa mai bine de doi ani la 86 kg si 2, 02 m inaltime)
Succes la exercitii!

| Cosmin86 a răspuns:

Roaga instructorul de la sala sa se uite la tine daca faci exercitiile corect.

p.s.: la 77kg nu esti masiv, masiv esti de la 90-100kg in sus,.

| Apokales a răspuns:

Poti sa slabesti doar cu cardio si cu dieta, evident. Cand vine vorba de abdomene, incearca sa eviti sa tii mainile la ceafa pentru ca iti tragi capul inainte cu mainile si nu este bine pentru coloana. Tot atunci cand faci abdomene tine capul sus, nu-ti tine privirea orientata in jos. Incepe cu un numar rezonabil de abdomene, fa antrenamentul pentru abdomene o data pe saptamana, cred ca un numar decent ar fi 20-30 de repetari a cate doua seturi, nu uita si de abdomenul inferior, baga si acolo vreo 10-15winking. Mult noroc!

| InstructorDeIubire a răspuns:

Poti da jos grăsimea doar din alimentație si cardio dar trebuie sa ai muschi abdomenului destul de dezvoltati ca sa se vada 6pack-ul.

| JohnHoover a răspuns:

Încearcă să elimini de tot grâul(glutenul) din alimentația ta