| Motoc_Alex_1999 a întrebat:

am 12 ani, 1.45m si 45 de kg si vreau sa intreb daca cineva poate sa-mi faca un program de alimentatie si de sport(gen cand sa ies pe afara sa alerg...)pentru a ma dezvolta si a slabi in acelasi timp

Răspuns Câştigător
| Dumbi a răspuns:

Eu ti-as recomanda inotul daca chiar vrei sa te dezvolti. Am spus in raspunsul trecut de alergat, dar atunci ai spus ca vrei sa alergi mai repede.
Programul nu pot sa ti-l fac eu, pentru ca nu stiu cand esti liber. Deci cand ai timp de alergat poti sa iesi putin prin parc sa alergi, dar mai bine alergi dimineata decat seara, dar asta nu prea conteaza, o sa fie putin mai curat aerul de dimineata si putin mai rece decat seara cand e mai cald… dar nu prea conteaza asta, poti si la pranz sa alergi, dar o sa mori de cald…happy

| Motoc_Alex_1999 explică (pentru Dumbi):

Multumesc de raspuns(uri -la mai multe intrebari)

4 răspunsuri:
| Crisstinayy12 a răspuns:

Esti destul de mic la inaltime. Si eu eram plinuta. Aveam 1.43 la 8 ani si 46 kg acum am 11 ani 1.56 si 39 kile. Cam asa am slabit eu.

Am ajuns sa slabesc facand inot. O sa iti dau si un program bun

9; 00 Cand te trezesti in weekend, bei pe stomacul gol jumate de pahar cu apa

Apoi iti recomand paine prajita sa mananci dimineata cu ceai verde.

Cand te trezesti, este recomandat sa faci intinderea de dimineata. Mai intai aerisestei camera, deschizi fereastra
si faci cardio, nu te oblig, dar ar fi bine. Tottusi nu cred ca e prea recomandat pentru varsta ta. Faci 5 minute exercitile care le faceti la sport.

Te joci.

La 10:00 iei o ciocolata neagra, dar nu una mare dinaia milka, jumate din ea sau orice dulce ce mai ai prin casa. Apoi iei un iaurt 0.1 grasime pentru a te dezvolta. *nu te vei ingrasa, pentru ca ai nevoie de minim 2000 Calorii pe zi, si deja sunt doar 400. aproximativ)

- un pahar intreg cu apa atunci cand iei gustarea.

Te joci.

Stai pe telefon sau tableta o ora ca doar suntem copii.

Apoi la 13>00 iesim afara cu bicicleta, sau, si facem alergari ) si consumam 300 ml de apa.

14:00 mananci o salata, sau oua, sau poti sa mananci supa de taitai, era preferata mea mai de mult. Poti sa mananci si > piure, spanac... Orice in afara de sarmale =). Carne etc. Dar fara multe grasimi, cum ar fi mamaliga etc. NU consumam sucuri zaharate, ci doar apa si ceauri momentat. Ceaiuri neindulcite.




La 14:25 iti faci teme ce mai ai, inveti.

15:00 bei ceai verde.

16:00 iei legume, un cartof, morcovi, ceapa... Sau o salata de fructe. si daca tie foame iei o prajitura sau mananci ceva, orice, dar nu manca cu pofta mare.
- un pahar intreg cu apa.

Apoi mergi la inot, baschet, kick box, ce mai ai, pentru ca ai nevoie si sa te inalti.

15:00 mananci orice, chiar nu ma intereseaza,dar fara zahar, sau avocado.

Dar nu iti recomand sa mananci in alimentatie carnati,mici, prajituri de la cofetarie, pizza, cartofi prajiti, cozonac, chec, chipsuri, popcorn, maioneza, paste, produse tip fast food.

18:00 PAHAR CU APA.
- mananci orice, dar acum o mancare mai usoara. Daca vrei poti manca si placinta ca nu prea deranjeaza, daca faci atata sport.


20:00 pahar cu apa, si o eugenie.

21:00 un pahar cu lapte, sau ceai, si la culcare.

8 ore de somn neaparate, si nu fi stresat.

Nu stiu daca a fost de ajutor dar eu asa am slabit si totusi am avut o alimentatie bogata in grasimi. Dieta aceasta nici nu are 2000 de kkalori

| Eu2208 a răspuns:

La 7:00 te trezesti, iei micul dejun si te duci in parc sa alergi ( nu mai putin de o ora ) vii inapoi, iti faci temele, mananci masa de pranz si pornesti spre scoala
( acolo ai voie sa mananci doar o gustare)
Te intorci de la scoala, iei cina, inveti, te uiti la tv etc.
Ai voie o gustare de seara(fructe)
Te culci la 22:00 nu mai tarziu ca tine minte ca te trezesti la 7:00!
Adica o sa domi 9 ore!
S-a descoperit ca nu ai voie sa dormi mai mult de 10 ore ( creeaza probleme ) nu stiu de ce dar asa au spus unii "savanti".
Sper ca te.am ajutat!
Si eu am 12 si sunt in a 6-a
Si incerc sa tin si eu programul asta dar nu reusesc la partea cu invatatul si facutul teme lor ca na... Lenea!