| Louys a întrebat:


Am 13 ani.
Imi doresc mult sa ma apuc de box dar toata familia e contra mea. Aveti niste sfaturi, cum sa ii conving sau sa ma fac ceva incat ei sa se simta prost ca sa ma dea la box?
Imi doresc enorm de mult sa ma apuc de box!

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

E trist ca vrei sa ii faci pe cei din familia ta sa se simta prost, doar ca tu sa faci ce vrei.
Mi se pare normal ca familia sa fie contra ta, mai ales daca esti un baiat cu o fata simpatica. Stii ca la box fata iti va fi mutilata, nu? Hai, nu crede ca doar tu vei da pumni, vor fi momente cand vei lua incit ve ifi dorit sa nu te fi apucat de acest sport, fii realist! Plus ca nu poti participa la nici un meci fara sa ti se rupa ligamentul nasului, adica sa iei un pumn in nas de toata frumusetea, bine directionat, ca nu cumva mai tirziu sa iei altul mai grav si care sa provoace daune serioase nasului si fetei tale. Crezi ca merita? Eu nu, si nici cei din familia ta, asa ca mai bine ar fi sa te intrebi daca nu cumva au dreptate.

| MarianMarian3838 a răspuns (pentru cristi202):

Cu tot respectul, esti un fraier

| anonimg a răspuns:

Pasiunile trebuiesc supuse ratiunii; inima trebuie supusa mintii si nu invers. Ne nastem cu agresivitate; pentru ce vrem sa o dezvoltam? Practicand sporturi de violenta nu vei deveni nici mai sanatos fizic, si nici nu iti vei dezvolta autocontrolul.
Exercitiile fizice sunt suficiente pentru viata de zi cu zi. Invatatura trebuie sa fie pe primul plan.

| AnonimaSuprema a răspuns (pentru anonimg):

Daca el doreste sa practice box este alegerea lui. Poate cine stie peste cativa ani va deveni campion mondial.
Boxul este un sport si da poate este unul mai dureros dar pana la urma cine suntem noi sa-l judecam? Nu a spus nimeni ca n-are voie sa încerce daca nu-i place se lasa.

| anonimg a răspuns (pentru AnonimaSuprema):

Sunt periculoase sporturile acestea. Ne punem nu doar sanatatea in pericol ci si viata din pricina placerilor, a pasiunilor. Este suficient o singura lovitura primita unde nu trebuie ca jucatorul sa nu-si mai poata misca niciodata mainile sau picioarele; sau mai rau, sa nu mai poata misca deloc.

| cristi202 a răspuns (pentru AnonimaSuprema):

Mai degraba cistiga la Loto decat sa devina campion mondial. Sunt atitea chestii de indeplinit ca sa ajungi campion, incit sansa e extrem de mica. Eu am facut un sport usor in comparatie cu boxul, volei, si nu a fost usor deloc, desi eram bun la inceput. N-a fost usor ca imediat dupa scoala sa merg la antrenament, n-a fost usor ca in singura zi de odihna sa ma scol de dimineata sa merg la meci, nu au fost usoare antrenamentele de forta si toata pregatirea. Dupa 4 ani am obosit si nu am mai dat rezultate. Sportul nu e pentru oricine. E adevarat ca dintre noi, antrenorul a scos doi baieti care au jucat la lotul national de juniori, dar oare citi altii, cate mii de alti tineri din Romania doar au visat la asta? Si de la a juca la lotul national, pana la a deveni campion, e cale si mai lunga
Tragedia e ca cei mai multi, din varii motive, se lasa de sport in primele luni. Asa a fost si cand a facut volei, din 30 am ramas 15, si cand am mers timp de doi ani la sala, vedeai cum vin unii, stateau un timp, iar apoi nu ii mai vedeai. Si asta pentru ca sportul cere perseverenta, munca, determinare, lucruri pe care cei mai multi nu le prea au. Poate sa fie pasiunea cit de mare, daca nu te disciplinezi sa te tii de ce te-ai apucat, si daca nu esti facut sa fii campion in acel sport, nu ajungi niciunde.
Si atunci, de ce sa ia pumni in figura, daca sansele sunt extrem de mici pentru a ajunge cineva in box? Doar de dragul de a da pumni? Eu nu cred ca merita.

| Louys explică (pentru cristi202):

Vreau doar la anternament, nu sa fac si meciuri.

| Louys explică (pentru cristi202):

Eu la fiecare sport pe care l-am practicat, nu am plecat fara vreo medalie.La judo am iesit campion international si la baschet am luat locul 2 la cupa toamnei.
De baschet m-am lasat pentru ca am avut o perioada in care trebuia sa ma preocup mult de scoala, pentru performanta iar de judo pentru ca nu am luat centura galbena cand am devenit campion national(nici pe aia jumate alba jumate galbena nu mi-au dat-o).

Dar la box vreau doar pentru antrenamente, nu meciuri.

| cristi202 a răspuns (pentru Louys):

Inseamna ca esti sportiv! happy
Dar totusi, boxul este un sport dur.
Daca totusi esti determinat, hotarit, trebuei sa ii convingi pe ai tai, nu sa ii faci sa se simta prost ca sa te trimita la box. Stiu, e mai grea treaba cu convinsul... Poate ca ar trebui sa iti faci rost de un sac de box, sau sa improvizezi unul, si sa dai toata ziua la el, poate asa vor vedea ca esti hotarit si te vor lasa. happy

| Kogaion a răspuns:

Pai, le explici ca vrei foate mult sa te apuci de box iar daca nu iti place te vei lasa. Spunele ca vei invata mai mult la scoala daca te lasa, sau vei fii un copil mai bun, etc. Dar eu iti spun din experiena proprie, daca nu vrei sa faci performanta, nu practica sportul asta mai mult de 2-3 ani, te tamblageste serios la cati mii de pumni o sa iei si vei incepe sa devii mult mai agresiv, in sensul ca daca cineva o sa-ti comenteze vei avea tendinta sa sari la bataie, mai ales cand stii ca il poti bate.

| R0byZ00r a răspuns:

Iti spun eu cum mi-am convins parintii si merge mereu, fa-ti un sac de box apucate de antrenamente ( FLOTARI+Abdomene+Coarda+Alergare) sacul il poti umple cu haine, iar mai apoi dupa cateva luni cu nisip, si flotarile fale in pumni, cand taicatu te va vedea ca faci in fiecare zi asta o sa te bage imediat, trebuie sa vrei asta si sa ii demonstrezi ca nu te joci.

| icewolf a răspuns:

Si eu am visat la asta frate crede-ma peste o saptamana n-o sa mai vrei dar daca char vrei arata-le ca ai nevoie de un sport care sa te învete cum sa te aperi