|

Salut TPU, am 14 ani. 1, 80 inaltime si 60kg.

De aproximativ o luna merg la sala, am pus 2 kg dar sunt slab, vreau sa ma ingras putin... ce sa fac?

P.S: Nu iau proteine dupa sala sau alte lucruri.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Mortalkombat ala e ca un bat in fund. nimeni nu il vrea, dar el tot insista cu sfaturi tampite.

nu iei proteine? adica vrei sa te ingrasi cu apa. + 1 prost (a se vedea in dex, inseamna si neinstruit, nu va mai simtiti jigniti) care nu stie ca suplimentele nutritive sunt una, proteinele alta. proteine ai in carne, oua, lactate, legume, fructe, cereale, etc, suplimentele sunt cu totul alta mancare de peste. daca ai o alimentatie de rahat, nici daca bagi "proteine" in tine nu faci nimic. pune la punct alimentatia. tu crezi ca 3 mese pe zi din care 2 ciorbe faci muschi? ce ai zice tu de 5-6 mese, 2 din ele 200g carne + 200g garnitura, micul dejun 300ml lapte +100g cereale (ovaz, germeni de grau, etc), intre astea 3 mese bagi 1 iaurt/branza + fructe? aia inseamna alimentatie. nu 1 ou dimineata si niste rahaturi si sa te plangi ca nu pui kg pe tine.

eu sa ajung de la 50 kg la 1.73 la 75 kg de acum mancam 7 mese pe zi. mic dejun, shake proteic, masa principala, gustare, masa principala, cina, shake proteic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru JohnnyBi):

Ma refeream la cazeina... adica chestii gen solutii, pastile, batoane...etc

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ralfy123):

Caseina e proteina cu absorbtie lenta. precum are oul, laptele, etc. te fereai la suplimente nutritive pe baza sau cu continut de proteina, care, oricum o rotesti, tot suplimente le zice, nu proteine. si e caseina cu S. proteina, fie ea din alimentatie sau din suplimente e impartita in 2 categorii: absorbtie rapida (15-50 minute intrea in sistem) si se gaseste in zer sau soia, sau absorbtie lenta (caseina, se absoarbe in corp in decursul a mai multor ore).

in concluzie: te refereai la suplimente nu la caseina.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

E cam greu sa te ingrasi la varsta de 14 ani dar daca iti doresti incearca sa mananci multe preparate cu surplus mare de zahar(ciocolata), sau sa manaci mancare fast food.
succes. funda?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează