| Polinco a întrebat:



Am 15 ani, 1.73 și 67 KG. Fac sală de o lună și puțin se cam văd rezultatele. Dar am o întrebare, eu când fac într-o săptămână niste exerciții pentru o anumită grupă musculară, săptămâna viitoare trebuie să le schimb? Adică să adaug altele noi? Am auzit că rutina nu ajută la dezvoltarea masei musculare, adica daca fac aceleaș exerciții la nesfârșit, nu o să se vadă rezultate, e adevărat? Și mai am o întrebare, dacă lucrez lunea piept, restul săptămânii nu mai trebuie lucrat?

Răspuns Câştigător
| Paul754880338 a răspuns:

Sunt exercitii absolut de neinlocuit in antrenament, dar sunt si exercitii ce pot si trebuie schimbate, uneori. Rutina si schimbarea nu se refera neaparat la schimbarea saptamanala a exercitiilor, ci are in vedere mai mult raportul dintre volum si intensitate, ordinea exercitiilor sau a grupelor lucrate la un antrenament la care lucrezi 2 sau 3 grupe, timpul de pauza dintre seturi. Subiectul este putin mai larg insa nu foarte complicat. Pe scurt am sa iti spun ca schimbarea rutinei poate intra in discutie dupa 1 an - 6 luni de antrenament si sigur daca ceva merge, asa cum spui ca vezi rezultate, nu ai nici un motiv sa il schimbi. Deci, nu te opri! Succes!

| Polinco explică (pentru Paul754880338):

Mersi mult! Chiar m-a ajutat răspunsul tău.

| Paul754880338 a răspuns (pentru Polinco):

Cu multa placere, oricand. Daca mai ai intrebari sau nelamuriri pune intrebarea aici sau da-mi un mesaj. Mi-ar face placere sa pot imparti umila mea experienta cu orice tanar entuziast.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Paul754880338):

Chiar daca nu inlocuiesti exercitiul, poti face mici variatii (gen alta priza la tractiuni, la genuflexiuni cu haltera sa tii haltera in fata, etc.).

| Paul754880338 a răspuns (pentru Cosmin86):

De acord cu tine, dar tanarul a intrebat despre schimbarea exercitiilor si de fapt despre schimbare in sine versus rutina, despre care recunoaste ca nu stie mai nimic. De altfel ma indoiesc ca a facut vreodata geno cu bara in fata. Daca ii prezinti incepatorului prea multe detalii tehnice il obosesti, il bagi in ceata si il pierzi in final. Ei cauta raspunsuri exacte la intrebari simple. Pentru un nivel urmator... toate la timpul lor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Paul754880338):

Ok

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

1. Ce rezultate sa vezi intr-o luna? Asteapta macar 1 an
2. Ce alimentatie ai? Cate fripturi mananci pe zi?
3. Exercitiile se variaza la 3-4 luni macar, ideal la 6.

| Polinco explică (pentru Cosmin86):

1. În biceps și spate se văd, dar puțin de tot.
2. Păi, pe zi iau 4-5 mese bogate în proteine si carbohidrați.