| Zozohun a întrebat:


Am 15 ani 1.80 înălțime si 65 de kg.
As vrea sa ma apuc de sala (cât sa arăt bine, nu de performanța).
I-am auzit pe mulți ca zic ca nu e bine de la varsta asta. Voi ce ziceți?

14 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu stiu ca-i la moda sala pentru toata lumea, dar pentru copii in crestere, nu-i buna deloc, pentru ca lucrezi ce nu trebuie, cand ai trebuii sa-ti dezvolti tot corpul la varsta asta. De aceea, este recomandat pentru adolescentii in crestere, sa faca un sport, practicat zilnic, unde alearga si transpira pana la epuizare, fiind benefic pentru dezvoltarea mentala si fizica.

| siriusblack98 a răspuns:

E foarte bine sa te apuci de sport la o varsta frageda. Favorizeaza dezvoltarea, nu o stagneaza cum auzi de la niste aiuriti cu gandire de bunicute de la 1800. Da-i inainte, sportul inseamna sanatate.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Pune "sala" la capitolul "Fraieri-cocalari" si mergi ca sa inoti ca o sa-ti fiew mult mai de folos!

| siriusblack98 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Nu ti se pare ca exagerezi (ca sa nu zic ca mananci rahat) caracterizand toti oamenii care merg sa se antreneze la sala drept fraieri si cocalari?! Fac de foarte multi ani sport si pe langa sporturile de contact am practicat si inca practic bodybuilding si powerlifting neconsiderandu-ma fraier sau cocalar din principalul motiv ca eu spre deosebire de altii nu am o gandire limitata si fixa asupra unui/unor lucru/ri anume.Nici nu pricep de ce un cineva care este evident ca nu are treaba cu sportul vine sa comenteze aiurea si sa jigneasca o anumita categorie de oameni.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

De cand esti "fraier-cocalar" ca faci un sport?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai inteles gresit, Coane spirache! 1. a face sport nu inseamna "sa mergi la sala". 2. a merge la sala "ca berbecul" nu este sport. 3. activitatea la sala este complementara unor sporturi concrete, care se desfasoara de regula in aer liber si nu doar intr-un spatiu acoperit.winking tongue laughing laughing laughing

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru siriusblack98):

In cea mai mare parte ti-ai raspuns singur, dar repet si pentru tine, ca sa te incadrezi singur in ce categorie vrei: Ai inteles gresit, Coane spirache! 1. a face sport nu inseamna "sa mergi la sala". 2. a merge la sala "ca berbecul" nu este sport. 3. activitatea la sala este complementara unor sporturi concrete, care se desfasoara de regula in aer liber si nu doar intr-un spatiu acoperit. tongue laughing laughing laughing P.S. Vezi ce ai pe caciula.winking Si sa nu uit: am facut sport de la 5 ani si inca am o viata activ-sportiva=alpinism-escalada. tongue

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

De acord, 90% merg la sala "ca berbecul". la sala trebuie sa stii sa te antrenezi si sa te alimentezi. Dar si mersul la sala este sport, corpul reactioneaza la efort. Cat timp depui suficient efort, te simti bine.

Eu ani de zile am facut doar sala (acum fac si kickboxing) si am avut toate analizele perfect, coloana dreapta + conditie fizica buna (flotari intr-o mana, tractiuni intr-o mana, etc.).

| siriusblack98 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Degeaba ai facut, ca sportiv adevarat tot nu esti.Un sportiv are respect fata de toate sporturile.Tu nu faci decat sa generalizezi exact ca o mamaie de pe marginea santului ''toti cei care fac sala sunt fraieri cocalari si berbeci''Sa ma uit ce am pe caciula? Nu port caciula ''coane spirache'' mai bine te uiti tu in urma la comentarii si iti schimbi atitudinea pe viitor pentru ca asta de ''tataie stie-tot'' lasa de dorit.Eu iti pot demonstra tie la orice ora ca 8 din 10 care fac sala si trag ca ''berbecii'' sunt de 10 ori mai dezghetati la minte si cam tot de atatea ori mai destepti decat tine.Un sportiv are vointa, perseverenta si ambitie.3 lucruri caruia unui comentator de pe margine (asemeni tie) ii lipsesc cu desavarsire.Si sala este un sport, pentru ca acolo iti antrenezi corpul si cam asta presupune sportul.Nici de lucrurile simple nu esti in stare sa iti dai seama.Cum am mai spus, gandire de mamaie de pe marginea santului.

| Anon31241212 a răspuns:

Intr-adevar. Se zice ca de la 16 ani e ok sa mergi la sala, fiindca nu e ok ca corpul tau care nu e foarte dezvoltat sa faca foarte mult efort. Eu zic ca e o idee buna. Dar mi se pare ca esti ok, dupa cum te descrii. Eu ti as sugera ca pana la 16 sa faci alt ceva. Un alt sport. Inotul dezvolta super misto muscultura.

| ovidiu29asd a răspuns:

Depinde ce intelegi prin sala. Daca te referi sa faci cardio, sa lucrezi mai mult cu corpul, de preferat sa lucrezi si pe langa un instructor sau macar cineva cu mai multa experienta decat tine, te poti apuca; Daca prin sala te referi sa lucrezi doar anumite grupe de muschi si sa tragi de greutati pana iti sar ochii din orbite, clar nu. Oasele tale inca se mai dezvolta pana pe la 21 ani

| xPaulFTWYT a răspuns:

Apuca-te stai chill!

| JA50nX a răspuns:

Apuca-te! Cat timp nu faci exercitii cu greutati prea grele pentru tine si cu forma proasta nu o sa-ti faca nimic rau.

| Ufkhjdksh a răspuns:

E bine dacă faci cu măsura, nu exagerat. Apropo, sa nu ridici bara de jos pentru ca in timp îți poate afecta coloana.